Sâmbătă a avut loc primul turneu de tenis de camp organizat la Fălticeni

Sâmbătă, 6 septembrie, la Fălticeni a avut loc primul turneu de tenis de camp organizat în urbea de pe Şomuz fiind şi prima competiţie oficială a secţiei de tenis de câmp a Clubului Sportiv “Nada Florilor”, recent afiliat la Federaţia Română de Tenis.

Meciurile s-au desfăşurat pe cele trei terenrui în aer liber şi în sala de sport de la Colegiul “Vasile Lovinescu”.

“Este un eveniment la care participă 30 de mici sportivi care se pregătesc la Fălticeni pentru acest sport nobil. Concursul se desfăşoară pe categorii de vârstă şi în funcţie de experienţa copiilor. Ne bucurăm şi de o atenţie deosebită din partea sponsorilor printre care se numără Raitar, Buzdea Com SRL, S.C. Botuşanu, cărora vrem să le mulţumim pentru că au avut grijă ca fiecare copil să plece cu o amintire frumoasă de la această competiţie, le mulţumesc părinţilor pentru că au avut încredere în mine şi au lăsat copiii la tenis. Deja vârfurile s-au selectat, avem deja trei fetiţe care au participat şi au obţinut rezulatte bune la câteva turnee zonale şi pe Vasile Filip are câştigate patru turnee pe zona Moldova organizate de Federaţia Română de Tenis (FRT) iar acum este la un turneu organizat la Bucureşti tot de FRT.  Eu am început să-i învăţ pe copii tenis înainte ca Simona Halep să fie atât de cunoscut, dar <sindromul> Halep i-a influenţat pzitiv şi în această vară, am avut de 3 ori mai mult, multe fetiţe de 6 – 7 ani văzându-se deja jucând tenis la fel ca Simona. Vârsta ideala de a învăţa tenis este de 4 ani, acest sport îi ajută pe copii să se dezvolte foarte frumos. Din toamnă, împreună cu un alt antrenor, Marius Cireş, vrem să mergem prin grădiniţe, să selectăm copiii, având promisiunea adminisitraţiei locale că vom putea folosi în sezonul rece sala de sport pentru a ne pregăti”, ne-a declarat Marcel Dascălu, instructor de tenis în cadrul ACS “Nada Florilor” Fălticeni.

După 7 ore de meciuri, ocupanţii locului I la Turneul de tenis de la Fălticeni, în funcţie de categoria de vârstă au fost Guşă Shara, Popa Andreea, Ştefan Teodor (din Bucureşti), Axinte Andra, Onisei David, Andrei Iustin, Turenschi Lorena şi Andrieş Tiberiu. Înmânarea premiilor a fost făcută de Paul Buhlea, directorul general al Primăriei Fălticeni.

Sponsorii concursului au fost: Raitar, Asociaţia Fălticeni Cultural, SC Botuşanu, SC Buzdea şi Bogdan Mândruţă.

Cel mai valoros sportiv care se pregăteşte la Secţia de tennis a Clubului Sportiv “Nada Florilor”,, Vasile Filip, nu a fost prezent la turneu, el participând la Bucureşti, la “Circuitul Naţional FRT – Tenis Masters”, categoria 12 ani. Concursul reunşte la categoria 12 ani, 70 de tineri talentaţi din întreaga ţară, depalsarea fălticenenaului la Bucureşti fiind posibilă graţie sprijinului acordat de omul de afaceri Grigore Florea.

În primul meci al turneului de simplu Vasilică a fost învins cu 6-4, 6-4 de Cristian Ghiorghiu (Tenis Club Bucureşti). Fălticeneanul este prezent şi pe tabloul principal la dublu, acolo unde a reuşit să se califice în turul doi alături de colegul său Alexandru Ciobotaru (ASCS Tenis Masters Bucureşti). Cei doi au trecut cu 7-5, 7-5 de perechea Dică Alexandru / Gafan Dayar. Luni, 8 septembrie, Filip şi Ciobotaru au pierdut în faţa perechii Breazu Vlad / Zaharia Mihnea, cotaţi cu a doua şansă la câştigarea concursului de dublu.

Cele 1000 de puncte câştigate în luna august l-au propulsat pe Filip pe locul 67 în clasamentul naţional la Under 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.