Crosul Move Week la Fălticeni

Sâmbătă, 4 octombrie, pe Aleea pietonală din centrul municipiului Fălticeni, s-a desfăşurat Crosul Move Week, competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava şi Primăria municipiului Fălticeni în cadrul proiectului “Active Network – Mişcarea este Viaţă! Viaţa este Mişcare!”.

La linia de start din faţa Primăriei s-au aliniat peste 200 de elevi jandarmi şi cadre didactice de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş”. Băieţii  au avut de parcurs de două ori Aleea Pietonală, iar fetele o singură dată. Câştigătorii au fost recompensaţi cu cupe, medalii şi diplome, ceilalţi participanţi primind câte un certificat de participare şi o ciocolată.

„În perioada 29 septembrie – 5 octombrie, în Europa sunt organizate de ISCA Danemarca, Federaţia Ciclistă Europeană, Federaţia Română Sportul pentru Toţi, Uniunea Europeană şi Coca Cola Foundation mai multe acţiuni sportive în cadrul Move Week, printre acestea numărându-se şi crosul de la Fălticeni care este susţinut financiar de Primăria Municipiului Fălticeni şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava. Nu ne-au interesat timpii în care a fost parcurs traseul, a fost o distanţă atipică pentru cros, la fel şi suprafaţa. De obicei crosul se desfăşoară pe suprafeţe denivelate, pe iarbă, pe pământ. Cu sigurnaţă vom mai organiza o competiţie în zona poligonului de tragere a Şcolii de Subofiţeri Jandarmi din cartierul Şoldăneşti, acolo terenul fiind mai accidentat, dar competiţia este mai spectaculoasă”, ne-a declarat Mihai Androhovici, preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi Suceava.

La masculin, pe primul loc s-a clasat detaşat faţă de restul alergătorilor, Iustin Mandiuc, urmat de Ionuţ Pinca, locul III revenindu-le elevilor jandarmi, Ionuţ Bostangică şi Adrian Harabagiu. La fete, pe locul I s-a situat Alexandra Cojocaru, pe locul doi Andreea – Raluca Vrabie iar pe cel de-al treilea loc,  Diana – Alexandra Costeniuc.

“Încercăm să determinăm oamenii să iasă să alerge, fiind o activitate la care contează mai puţin cine a câştigat. În plus, la finalul anului II, elevii noştri au de susţinut proba de rezistenţă, 2.000 de metri, iar activitatea de astăzi constituie un bun prilej pentru ca fiecare dintre ei să ştie cum stă cu timpii pentru această probă”, ne-a spus colonelul Ionel Postelnicu, locţiitorul comandantului Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.