În cartierul Ţarna Mare a avut loc inaugurarea podului de peste pârâul Prisaca

Duminică, 12 octombrie, în cartierul Ţarna Mare din municipiul Fălticeni a avut loc inaugurarea podului de peste pârâul Prisaca. La slujba de sfinţire a noii investiţii realizată de administraţia locală au participat pe lângă locuitorii acestui cartier, consilieri locali, deputatul Ioan Stan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu.

Aflat în exploatare de peste 25 de ani, vechiul pod a fost dărâmat lâsând loc unei construcţii la care s-au folosit peste 400 de tone de beton, are rigole pentru colectarea apelor pluviale şi respectă ultimele cerinţe în domeniu. Lucrările, inclusiv asfaltarea străzii Horticolei, au fost realizate de firma Elbi din Fălticeni. Costurile pentru noul pod s-au ridicat la 380.000 de lei, banii provenind de la bugetul local.

Preotul paroh Dan Panţîru a făcut cunoscut că este pentru prima oară când participă la sfinţirea unui bun public şi se bucură că despre Ţarna Mare nu se mai vorbeşte ca periferie, primarul Cătălin Coman introducând această suburbie în municipiul Fălticeni prin investiţiile care se derulează aici.

“Sunt impresionat în primul rând pentru că s-a construit podul, iar a doua bucurie este că aţi aşezat această lucrare sub binecuvântarea lui Dumnezeu. Aici nu este o margine de oraş, este oraşul Fălticeni. Şi dacă vocea noastră, a celor din Ţarna Mare nu s-a auzit până acum, cred că este şi vina noastră. Dar iată, un om înţelept a venit şi a spus că trebuie făcut ceva şi pentru comunitatea aceasta. Podul, şoseaua aceasta şi ce se va face de acum înainte va aşeza Ţarna Mare în oraşul Făliceni şi aşa trebuie să rămână. Oamenii pentru acest lucru vă vor preţui şi vă vor aprecia, dar şi pentru comunicarea de care daţi dovadă. Eu nu fac nici o judecată, dar omul sfinţeşte locul. A venit omul potrivit să facă un lucru frumos şi extraordinar şi nădăjduim în continuare la lucrări frumoase şi de folos”, a precizat preotul Dan Panţiru.

Primarul Cătălin Coman a anunţat că vor urma şi alte investiţii în acest cartier dar şi în alte cartiere considerate a fi la periferie, şi care în anii următori vor suferi transformări astfel încât diferenţele dintre cei care louiesc în zona oraşului şi cei din cartierele mărginaşe să fie cât mai mici.

„Am început anul trecut, am lucrat şi anul acesta şi vom continua şi anul viitor lucrările pentru ca încet, încet, să fiţi locuitori ai municipiului Fălticeni. Din păcate, foarte multă vreme acest cartier frumos a fost uitat, noi, ca adminsitraţie publică, ne facem datoria să îl aducem în municipiul Fălticeni. Mulţumim constructorului, care a terminat aceată lucrare mult mai repede faţă de termenul preconizat, 20 aprilie 2015, şi se vor muta la altă lucrare mare şi pe care vrem să o finalizăm în acest an, amenajrea drumului şi a şanţurilor pe străzile Răsăritului şi Halmului. Aşa cum am promis în 2012, când vorbeam cu dumneavoastră şi vă spuneam că nu o să pot să fac totul odată, dar voi face pas cu pas până în 2016, continuăm anul viitor cu asfaltarea străzilor Nufărului, Doboşari, Spicului, Răsăritului şi Halmului şi cu drumul din faţa staţiei de epurare astfel încât, în doi, trei ani, Ţarna Mare să fie un cartier în care să vii cu plăcere. Sperăm ca împreună să facem lucruri frumoase pentru un cartier al municipiului Fălticeni şi nu pentru o periferie”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Panglica inaugurală  a fost tăiată de primarul Cătălin Coman împreună cu unul dintre cei mai vîrstnici locuitori ai cartierului Ţarna Mare, Ţăran Ilie şi un copil, cel mai mic localnic prezent duminică pe noul pod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.