Prima ediţie a Cupei Fălticeni la bodybuilding

Duminică, 12 octombrie 2014, la Fălticeni s-a desfăşurat  prima ediţie a Cupei Fălticeni la bodybuilding. Concursurile de bodybuilding şi impins la piept din plan drept orizontal au reunit cei mai buni sportivi din judeţele Suceava şi Neamţ şi care împreună cu invitaţii acestui eveniment, Andreea Cucu – campioană la Bikini Fitness 169cm, Cristi Mihai Tcaciuc – multiplu campion naţional şi dublu campion balcanic la culturism 90kg şi tinerii de la clubul KIM LONG DAO Fălticeni – arte marţiale vietnameze, au oferit fălticenenilor un spectacol de aproape patru ore.

După cum ne-a declarat coordonatorul competitiei, Cătălin Lemne, unul dintre cei mai buni sportivi din ţară la culturism şi fitness, ideea acestui concurs a apărut din ambiţia de a diversifica spectacolele sportive care se desfăşoară la Fălticeni.

“La Fălticeni nu a mai fost nici un spectacol de fitness şi culturism şi de aceea ne-am hotărât să organizăm un concurs de bodybuilding pentru a promova acest sport. Vreau să promovez sportul la Fălticeni, vreau să promovez sportivii care au obţinut rezultate la concursuri importante din ţară şi pe care oamenii nu îi cunosc. În plus eu am participat în ţară la mai multe concursuri, dar familia mea nu a avut posibilitatea să mă vadă niciodată, pentru că, din punct de vedere financiar nu reuşeam să mă descurc decât cu pregătirea şi cu deplasarea. Fiind prima ediţie, concursul este zonal, cu sportivi din judeţele Suceava şi Neamţ, iar de la ediţia a doua sperăm ca acest concurs să devină naţional. Marea majoritate sunt sportivi din judeţul Suceava, sunt sportivi foarte bine pregătiţi dar de care nu a auzit foarte multă lume, iar prin acest eveniment  dorim să îi promovăm.

Practicarea acestui sport este destul de costisitoare, pe lângă echipament sportiv, abonament la sală, necesită şi o alimentaţie corespunzătoare care costă destul de mult. Pregătirea dinaintea concursului constă în antrenament de două ori pe zi şi o alimentaţie bazată doar pe proteină şi carbohidraţi”, ne-a spus Cătălin Lemne,.

Fălticenenii s-au impus la toate categoriile

La concursul de impins la piept cu haltera din poziţia culcat pe un plan orizontal au fost 8 participanţi, primul loc fiind ocupat de Vlad – Dragoş Ioniţă, locul II i-a revenit lui Andrei Pinticanu, ambii din Fălticeni, iar pe locul III s-a clasat Daniel Pascar din Suceava.

Concursul de bodybuilding s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni Men`s Physiquesistem Open, Bodybuilding 75 de kg şi Bodybuilding 85 de kg, iar la final s-a desfăşurat un Open Bodybuilding între cei mai buni sportivi de la categoriile 75 kg şi 85 kg.

La secţiunea Men`s Physiquesistem Open, juriul a decis ca pe prima treaptă a podiumului să urce Dragoş – Vasile Maftei din Fălticeni, pe locul II s-a clasat Eduard Daniel Brânzei iar pe trei Andrei Claudiu Bodron, ambii din Târgu Neamţ.

Secţiunea Bodybuilding 75 de kg a fost câştigată detaşat de Cătălin Lemne, pe locul doi s-a situate Alin Stoica, ambii din Fălticeni, locul III revenind nemţeanului Cătălin Afetelor. La secţiunea Bodybuilding 85 de kg, pe primul loc s-a situat fălticenenaul Dorinel Bujoreanu, locul II i-a revenit lui Alexandru Floruţ din Vatra Dornei, iar pe locul III s-a clasat Alexandru Cojocariu din Vatra Dornei. Categoria Open a fost câştigată de Cătălin Lemne.

În pauzele dintre probele de culturism şi fitness, au prezentat spectacole “Damnaţii”, o trupă de breakdance din Târgu Neamţ şi trupele de dans din Fălticeni K-Lypso şi Don’T Touch.

Organizatorul oficial al concursului a fost Clubul Sportiv Steel-Man, cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.