Atreia ediţie a Cupei „Nada Florilor” la badminton

În zilele de 8 şi 9 noiembrie 2014, s-a desfăşurat la Fălticeni, Cupa „Nada Florilor” la badminton, competiţie ajunsă la ediţia a III-a. La competiţia organizată de secţia de badminton a Asociaţiei Club Sportiv „Nada Florilor” în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Asociaţia Judeteană Sportul pentru Toţi Suceava în cadrul Proiectului Active Network – Mişcarea este Viaţă! Viaţa este Mişcare!, au fost prezenţi 60 de sportivi de la cluburi din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău.

Întrecerea s-a desfăşurat pe trei grupe de vârstă, respectiv U 9, U 11, U 13 (U- Under).

„Am avut jucători foarte valoroşi care au participat la acest turneu. La băieţi U13, Victor Zarzu,  Bogdan Badea de la C.S.S. Oneşti, şi Andrei Ilioaei de la Botoşani, care sunt clasaţi pe  locuri I – III la nivel naţional, ordinea fiind stabilită săptămâna viitoare în turneul final al Campionatului Naţional de Badminton. La Fete U 13 avem pe Bălaşa Carina, locul II naţional, şi pe vicecampioana naţionala la fete U 11, Daria Jitariu, pregătită iniţial la Gura Humorului iar în prezent la CSS Botoşani. Etapa finala la fete a avut loc în urmă cu două spătămâni şi suntem mândri că o practicantă a badmintonului din judeţul Suceava s-a clasat pe locul II la nivel naţional.

De la Piatra Neamţ,  ACS Andriany a participat cu jucători de valoare la băieţi U9 iar Asociaţia Sportivă Club Interfast Bacău a participat la acest turneu cu sportivii care ocupă   locuri I şi II la nivel naţional U 9, Octavian Tache, Mario Ghiorghiu, deciderea campionului naţional urmând să se facă săptămâna viitoare la Bucureşti, în turneul final.

A fost un turneu caracterizat de sportivitate, bucurie, şi dorinţă de a câştiga din partea tuturor jucătorilor. Au fost foarte multe meciuri, efortul a fost foarte mare, dar dorinţa de a câştiga trece peste oboseala acumulată”, ne-a declarat prof. Adrian Boicu, responsabil Comisie arbitri şi organizatorul turneului.

Premiile ce s-au acordat participanţilor au constat în medalii, diplome, tricouri şi dulciuri.

În perioada următoare, pentru iubitorii de badminton din Fălticeni se vor relua antrenamentele, antrenamente întrerupte un an datorită unor condiţii obiective. Aşa cum am aflat de la prof. Adrian Boicu, coordonatorul secţiei de badminton  de la Asociaţia Club Sportiv „Nada Florilor”, anul viitor turneele de badminton vor fi abordate cu jucători mai bine pregătiţi şi cu mult mai multă seriozitate.

„Valoarea noastră este scăzută pentru că suntem la început, badmintonul a intrat la nivel de competiţei în Fălticeni de circa trei ani iar jucătorii noştri care activează în campionatul naţional joacă în turnee naţionale de un an, un an şi jumătate. După această perioadă de acumulare sper să avem şi rezultate”, a precizat Adrian Boicu.

Rezultate Cupa”NadaFlorilor”

Under  9

Fete:

locul 1-  Bahmuş Adina – Club Interfast Bacău

locul2 – Drăgan Alexandra – Clubul Copiilor Gura Humorului

locul3 –Chelmuş Arina – Asociaţia Club Sp. Andriany Piatra Neamţ

Băieţi:

locul 1 -Gheorghiu Mario – Club Interfast Bacău

locul 2 – Veleşcu Cristian – Asociaţia Club Sp. Andriany Piatra Neamţ

locul 3 -Postolache Victor – Asociaţia Club Sp. Andriany Piatra Neamţ

 

Under 11

Fete:

locul 1 – JitariuDaria- C.S. Botoşani

locul 2 – Blănaru Mara – Asociația Sp. Polisport Bukowina Suceava

locul 3 –Postolache Andra – Asociaţia Club Sp. Andriany Piatra Neamţ

Băieţi:

locul 1 -Tache Octavian – Club InterfastBacău

locul 2 -Moroşan Robert – Şc. Gimn. “Iulian Vesper”, Horodnic de Sus

locul 3 – Luţa Cosmin – Şc. Gimn. “Iulian Vesper”, Horodnic de Sus

locul 3- Sinculeţ Mihnea – Club InterfastBacău

 

Under 13

Fete:

locul 1 – Bălaşa Carina- C.S.S.Oneşti

locul 2 – Jitariu Daria- C.S. Botoşani

locul 3 –Postolache Andra – ACS Andriany Piatra Neamț

Băieţi:

locul 1 -Zarzu Victor – C.S.S. Oneşti

locul 2 -Ailoaie Andrei – C.S. Botoşani

locul 3 –Badea Bogdan  – C.S.S. Oneşti

locul 3 Rotariu Dragoş   – ACS Nada Florilor Fălticeni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.