“Muzeul – o punte între micii artişti şi marii artişti”

Astăzi (luni, 17 noiembrie 2014), începând cu ora 11,00, în Sala Pictor “Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, va avea loc lansarea Proiectului de parteneriat educaţional “Muzeul-o punte între micii artişti şi marii artişti” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, Falticeni.

Acest proiect se va derula pe durata anului şcolar 2014-2015 şi face parte din Programul ”Mici artişti, mari talente”, lansat de Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” şi susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”. La întâlnirea de astăzi participă elevii clasei a III-a C, condusă de profesor învăţământ primar Luminiţa Pavăl.

Proiectul ”Muzeul- o punte între micii artişti şi marii artişti” are printre obiective cunoaşterea de către elevi a unor lucrări de artă reprezentative pentru cultura şi arta românească, formarea copiilor pentru rolul de receptori ai operei de artă (să înveţe să observe), stimularea gustului pentru frumos, apropierea acestora de instituţiile de artă şi cultură, formarea unei atitudini de respect faţă de opera de artă (pictură, sculptură), dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi socializare, educarea respectului şi toleranţei faţă de tradiţiile şi cultura altor etnii.

Pe parcursul anului şcolar 2014-2015 elevii din clasa a III-a vor efectua vizite la muzeu, vor participa la ateliere de creaţie folosind o gamă largă de materiale, vor f prezenţi la vernisajul  expoziţilor cu  lucrări ale elevilor, concursuri de promovare a talentelor, vizionări de filme şi audiţii.

Falticeni-O PUNTE MICII ARTISTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.