Preşcolarii din Fălticeni au sărbătorit timp de o săptămână Zilele Ahtisaari

Copiii de la grupa mare „Campionii”, de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” Fălticeni, îndrumaţi de educatoare Doiniţa Bălan, au sărbătorit în perioada 10-16 noiembrie 2014, Zilele Ahtisaari în cadrul Programului Mediu Online – ENO, şcoală virtuală globală şi reţea pentru dezvoltare durabilă, coordonat şi gestionat de Asociaţia Programului ENO cu sediul în oraşul Joensuu, Finlanda.

În acest an preşcolarii au derulat activităţi legate de acest eveniment împreună cu părinţii şi bunicii, având ca invitat  pe agentul şef. adj. Luncăniţa Cristian, de la Compartimentul Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiulul Fălticeni.

„Având în vedere că educaţia este un instrument esenţial pentru realizarea durabilităţii şi păcii, Environment Online – ENO a solicitat şcolilor să sărbătorească Zilele Ahtisaari în cadrul ENO, în perioada 10-16 noiembrie 2014. Scopul programului este de a ne îmbunătăţi cunoştinţele privind modalităţile de evitare şi rezolvarea conflictelor care pot apare în şcoli, grădiniţe şi în comunitate, precum şi la nivel internaţional. Este esenţial să ne asumăm responsabilitatea şi să lucrăm împreună pentru a evita certuri şi să găsim o soluție cu care toţi omologii sunt de acord. Avem nevoie de a lucra pentru pace în viața noastră, de zi cu zi”, a declarat educatoarea Doiniţa Balan.

Martti Ahtisaari este un politician finlandez, al zecelea preşedinte al Finlandei (1994-2000), laureat al Premiului Nobel pentru Pace şi diplomat şi mediator ONU, cunoscut pentru munca sa în slujba păcii internaționale. A început cariera sa ca un profesor de şcoală primară în 1959. Martti Ahtisaari a fondat Inițiativa de gestionare a situațiilor de criză ( CMI ) în 2000. CMI este o organizație independentă finlandeza non-profit, lucreaza pentru a rezolva conflictele și de a construi o pace durabilă.

În octombrie 2008, el a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de trei decenii pentru a rezolva conflictele internaţionale pe mai multe continente. Ahtisaari a jucat un rol important în rezolvarea multor conflicte din Namibia, Indonezia, Kosovo şi Irak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.