Vineri, 5 decembrie, în Sala Pictor “Aurel Băeşu”, a avut loc lansarea Proiectului de parteneriat educaţional “În amintirea Maestrului” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni.
După vizitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, copiii au participat la un atelier de ornamente pentru bradul de Crăciun, lucrările realizate din pastă ceramică fiind pictate cu culori acrilice sub atenta îndrumare a muzeografei Teodora Moroşanu.
Proiectul se derulează până la sfârşitul anului şcolar 2014-2015 şi face parte din Programul ”Mici artişti, mari talente” lansat de Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” în colaborare cu unităţile de învăţământ din Municipiul Fălticeni şi susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.
În cadrul acestui proiect, elevii din clasele a IV-a A şi clasa pregătitoare B împreună cu prof. Mioara Tofan, prof. Victor Tofan şi prof. Adelina Haidău vor efectua vizite la muzeu, vor participa la un atelier de ornamente din pastă ceramică pentru bradul de Crăciun şi pentru coşul de bunătăţi al sărbătorilor Pascale, vor fi vernisate expoziţii cu lucrările elevilor realizate la aceste activităţi, se vor desfăşura momente artistice şi concursuri de promovare a talentelor, vizionări de filme şi audiţii.
„Proiectul are ca scop principal familiarizarea elevilor cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, utilizarea muzeului ca resursă documentară în cadrul procesului de promovare a valorilor culturale româneşti în contextul european prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative”, ne-a spus Teodora Moroşanu, documentarist în cadrul Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.
Obiectivele Proiectului “În amintirea Maestrului” sunt cunoaşterea patrimoniului muzeal oferit de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, prin desfăşurarea unor activităţi artistico-plastice în cadrul muzeului, dezvoltarea unor abilităţi de comunicare şi relaţionare şi a capacităţii de lucru în echipă, folosind metode moderne, interactive, însuşirea unor cunoştinţe referitoare la tradiţii şi obiceiuri locale, reliefate în cadrul muzeului, promovând diversitatea multietnică şi interculturală în context european.