Scrisoare către Moș Crăciun

     Dragă Moșule,

De câte ori trebuie să refacem drumul de la început? Unde e începutul? Există ceva predestinat în viața noastră care trebuie să se întâmple? Rămâne de văzut…
Știu, cu toții îți adresăm întrebări  rudimentare în fiecare an, întrebări care privesc interesele personale, omițând-o mereu pe cea mai importantă: Ce este Crăciunul?

Pentru elevii de la Colegiul Național ,,Nicu Gane”, Crăciunul este timpul bun, iertător, singurul timp în care oamenii își deschid la unison sufletele pentru a dărui și pentru…a organiza spectacole! Astfel, elevii claselor aIX-a și aX-a, sub coordonarea doamnelor diriginte Rădulescu Liliana și Nechifor Cristina, au pus bazele unui mic spectacol în care s-au reunit toate cele trei elemente, care duc încet, dar cu pași siguri, spre cheia succesului: prietenia, munca și perseverența.

Spectacolul a fost structurat într-o manieră aparte, în trei momente diferite, cu adevărat speciale, ,, startul” fiind dat de prezentatorii Conțu Răzvan, Răileanu Andreea și Sofron Cătălina care, alături de ceilalți elevi și-au demonstrat cu această ocazie creativitatea, dar și aptitudinile de ,,filologi”.

Primul moment a fost destinat solistelor: Ciubotariu Bianca, Cora Stela, Gavrilescu Iulia, Simion Maria și  Șoptelea Oana  care au dorit să încânte individual publicul cu niște colinde care să reamintească de valorile specifice românești și să-și câștige, totodată, renumele de ,,tinere artiste”.

Cel de-al doilea moment, poate cel mai așteptat de către public, a fost piesa de teatru proprie: ,,Crăciun vechi vs Crăciun nou”, o confruntare între două generații diferite, o bătălie între două mentalități diferite din punct de vedere al obiceiurilor și tradițiilor. Aceste ,,tabere”, în ciuda principiilor după care au fost ghidate, ajung la un ideal comun: să fie fericiți de Sărbători, dar să se folosească fiecare de propriile resurse, generația veche preferând tot ceea ce ține de popular, de acea epocă în care banul nu constituia o piedică în calea fericirii, pe când generația nouă se ghidează după tehnologia care a ajuns să ocupe un loc primordial în viața omului.

Ultimul moment al spectacolului a fost încheiat de corul celor două clase care a interpretat niște colinde, în care, putem spune, că s-au intersectat tradiții diferite: o colindă specific românească, o colindă în limba franceză și o combinație între limba engleză și limba spaniolă, dar și cu o  creație literară, o ,,Poveste de Crăciun”, citită de eleva Popescu Andreea.

    Acum, Moșule, la final, pot spune că am descoperit  semnificația acestui cuvânt magic. Să căutăm neîncetat să fim liberi, să lăsăm inima să iubească pe cine dorește.  De Crăciun, să căutăm să ne desăvârșim, să lăsăm să se nască din noi ceva frumos.

    Călătoria aceasta nu are sfârșit…Crăciun fericit!

 

Sofron Cătălina, clasa aX-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.