Un zâmbet pentru cel de lângă mine

Sărbătoarea  magică a Crăciunului este asociată întotdeauna cu  mirosul bradului frumos împodobit, cu sclipirea globurilor, cu glasurile cristaline ale copiilor, cu mulțimea cadourilor ce așteaptă să fie dăruită și cu imaginea blândă  a unui moș care nu uită niciodată să apară.

Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni e pregătită de sărbătoare. Bradul cu luminițe strălucitoare și colindele au creat un cadru perfect pentru realizarea, și în acest an școlar, a proiectului educativ ,,Un zâmbet pentru cel de lângă mine”. Consiliul Elevilor din această şcoală a demarat activitatea de voluntariat la începutul lunii decembrie, implicând în derularea ei toate colectivele de elevi din ciclului primar și gimnazial.

Având ca parteneri membrii Asociației Părinților ,,Artur Gorovei”, vineri, 19.12.2014, cadrele  didactice și elevii instituției au finalizat activitatea inițiată, invitat special fiind Moș Crăciun. Astfel, beneficiarii acestei acțiuni (copiii cu o situație materială precară) au primit cu mare bucurie daruri de la toți cei implicați. Sumele donate s-au constituit într-un fond de 5500 de lei, materializat în rechizite, dulciuri, cărți, dar și în ajutoare financiare care au înveselit, cu siguranță, ziua celor prezenți.

“În mărinimia sa, Moș Crăciun nu a uitat nici pe copiii angajaților școlii, cărora le-a adus daruri dulci. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în derularea acțiunii -părinți, elevi și cadre didactice deopotrivă. Apreciem sprijinul acordat de Editura Kreativ care a fost alături în aceste momente de elevii şcolii noastre, dăruindu-le cărţi în valoare de 100 lei.

Altruismul, generozitatea și bucuria de a împărtăși cu cei din jur feeria sărbătorilor sunt dezideratele care ne-au mobilizat. Şi chiar dacă zăpada lipsește, atmosfera magică ne-a învăluit pe toți și ne-a amintit că Moș Crăciun există, pentru fiecare dintre noi. Obrajii îmbujorați  ai copiilor care au fost surprinși de surpriza pusă la cale de micii lor prieteni și emoția trăită cu adevărat ne-au readus în suflete tuturor tinerețea și veselia”, ne-a declarat prof. Daniela Ilincăi, directorul şcolii gimnaziale “Alexandru I. Cuza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.