Urători la Primăria Fălticeni în ultima zi din 2014

În prag de An Nou, urătorii au îmbrăcat straie naţionale sau şi-au luat măştile populare şi au venit cu urări de voie bună şi belşug în faţa Primăriei municipiului Fălticeni unde au fost întâmpinaţi de câteva sute de oameni, cei mai mulţi fiind localnici dar şi rude ale acestora care au dorit să vadă spectacolele oferite de cetele din urbea de pe Şomuz şi a celor veniţi din satele învecinate.

Primii care au urat conducerea oraşului au fost urşii mari de pe 2 Grăniceri, după care au urmat ursuleţii din acelaşi cartier şi urşii de pe Maior Ioan. Căiuţii şi damele din Şoldăneşti au oferit un spectacol impresionant, atât prin evoluţie cât şi prin frumoasele costume cu care au fost îmbrăcaţi.

Aşteptaţi în fiecare an, urătorii din satul Leucuşeşti au stârnit şi în acest an zâmbetul celor prezenţi în faţa primăriei prin personajele inspirate din mitologia satului întruchipând cele mai bizare creaturi, dar şi prin dansul damelor, babelor, moşnegilor, negustorilor, etc., care au răspuns prompt comenzilor ofiţerului care i-a condus.

Şi urătorii de la Mălini, îmbărcaţi şi costumaţi cum spun vechile tradiţii, au dansat, au urat şi au colindat la Fălticeni, impresionând prin jocul caprelor. Urătorii din Ganea, urşii de la Preuteşti, ursuleţii de la Fundoaia, generalii de la Fălticeni, urşii de pe Pleşeşti Gane s-au numărat printre cei care au evoluat în faţa clădirii administraţiei locale.

Aşteptaţi de aproape toţi fălticenenii ieşiti în centrul oraşului pentru a fi uraţi, gospodarii de la Rădăşeni nu au mai venit la Fălticeni cu plugul tras de cai, cu plugari şi cu călăreţi, cu muzicanţi, cu cadastriştii care măsurau în fiecare an cu compasul hotarul dintre cele două localităţi şi cu urătura cunoscutului rapsod popular octogenarul, Grigore Tulbure.

Revelion în Piaţa „Nada Florilor”

Fălticenenii care au vrut să înceapă noul an cu veselie şi voie bună au mers la revelioanele organizate în câteva restaurante, iar cei care nu au avut un buget suficient pentru o astfel de petrecere s-au adunat în centrul municipiului.

Îmbrăcaţi adecvat pentru cele -20 grade Celsius şi „înarmaţi” cu câte o sticlă de şampanie, peste o mie de fălticeneni s-au adunat În ultimele 20 de minute ale anului 2014, în Piaţa „Nada Florilor”. Cei care au uitat de şampanie au primit câte un pahar de la câte o cunoştinţă sau de la alţi binevoitori care aveau rezerve.

Înainte de a se termina anul 2014 au fost lansate lampioane, iar când ceasul din Piaţa „Nada Florilor” a arătat ora 0,00 au fost lansate artificii şi au fost desfăcute sticlele de şampanie.

După spectacolul pirotehnic în zona centrală a oraşului, au intrat salubriştii care au avut de strâns câteva containere de sticle, pahare şi ambalaje de la diversele produse consumate.

Primul copil născut la Fălticeni în 2015 este un băiat

După o noaptea de Revelion liniştită la maternitatea din Fălticeni, prima zi de ianuarie a fost prilej de bucurie pentru o familie din satul Mihăieşti, comuna Horodniceni. La ora 10.45 a venit pe lume primul nou-născut din anul 2015, un băiat care cântăreşte 4,2 kilograme, iar medicii au spus că este perfect sănătos.

Şi anul trecut primul copil născut la Fălticeni a fost tot un băiat, aparţinând unei familii din Dolheştii Mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.