30 de calculatoare oferite de Kaufland şi Şcoala de Valori

În cadrul campaniei „Ajutăm împreună”, Kaufland România şi Şcoala de Valori au oferit Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, vineri, 27 februarie, 30 de calculatoare noi şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare. Inaugurarea laboratorului de informatică a avut loc în prezenţa oficialilor Kaufland, primarului Cătălin Coman, elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

„Calculatorul este o unealtă indispensabilă în ultimul timp în orice activitate pe care o desfăşurăm, fiind mai important ca telefonul mobil. Iniţierea în tainele calculatorului începe la şcoală, unde se capătă deprinderile de bază. Pentru a căpăta aceste deprinderi trebuie o anumită dotare şi, din nefericire, nu sunt tot timpul resurse materiale ca toate şcolile să dispună de o dotare corespunzătoare pentru orele de informatică. În urmă cu trei ani, când am fost numit director, în laboratorul de informatică existau 15 calculatoare vechi. Cu ajutorul primăriei am achiziţionat 20 de calculatoare, cu care am dotat laboratorul de informatică şi pe care astăzi le-am distribuit în fiecare clasă, astfel încât fiecare spaţiu de învăţământ să aibă un calculator conectat la internet” a spus, printre altele, prof. Liviu Deleanu, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, mulţumind donatorilor.

Cornel Berar, reprezentantul la Fălticeni al companiei, a înmânat directorului şcolii un cec simbolic, spunând că aceasta investeşte în viitorul copiilor, că tehnologia a devenit parte din cotidian, transformând activitatea tuturor de zi cu zi, iar această donaţie poate schimba în bine şi educaţia. Mulţumim tuturor celor care s-au alăturat ţelului nostru, sprijinind educaţia în această şcoală, cu cele 30 de calculatoare. Sperăm ca prin acţiunile noastre permanente să oferim copiilor sprijin pentru o educaţie mai bună, pentru a se forma şi a-şi dezvolta creativitatea” a mai spus Cornel Berar.

În cei trei ani de când se află în Fălticeni, compania a derulat două proiecte sociale pentru elevi şi s-a aflat, alături de administraţia locală, în calitate de sponsor, în organizarea mai multor manifestări culturale.

„Mă bucur că acest parteneriat, ale cărui baze le-am pus în urmă cu doi ani, continuă. Anul trecut, cu sprijinul Kaufland România, Şcoala Gimnazială «Vasile Ciurea» a primit donaţii consistente pentru tot ceea ce înseamnă procesul educaţional. Ne bucurăm că sunt alături de noi şi contribuie la dezvoltarea acestor elevi, mai ales că societatea, în continuă schimbare, o cere” a declarat primarul Cătălin Coman, mulţumind, în numele comunităţii, pentru sprijinul primit.

După alocuţiunile invitaţilor a urmat un spectacol oferit de elevii şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.