Participă activ…colectează selectiv

În acest an, Primăria Municipiului Fălticeni în parteneriat cu Goscom SA Fălticeni şi Eco-Rom Ambalaje organizează Concursul de colectare selectivă „Participă activ…colectează selectiv”, adresat tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu.

Concursul face parte din competiţia naţionale „Oraşul Reciclării 2015” la care Primăria Fălticeni şi-a asumat participarea alături de alte 45 de municipalităţi din România, pentru a le oferi fălticenenilor un motiv în plus pentru colectarea separată a deşeurilor de ambalaje.

„Colectarea selectivă trebuie să devină o obişnuinţă pentru noi toţi. De aceea informarea şi conştientizarea populaţiei este esenţială într-un astfel de demers. În timp putem reduce impactul acţiunilor noastre asupra mediului.  Copiii şi şcoala reprezintă două verigi importante în acest proces de schimbare a comportamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Pentru că proiectul are un rol educativ, Primăria Fălticeni mizează şi pe sprijinul şcolii în dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu în rândul unui segment important al populaţiei, copiii.

Pentru a oferi şcolilor o motivaţie în plus, concursul este dotat cu premii în valoare de 240.000 de lei. Marele premiu este în valoare de 50.000 de lei. Unităţile de învăţământ vor utiliza sumele obţinute exclusiv pentru dotarea claselor cu mobilier şcolar, tehnică de calcul sau alte dotări necesare procesului de învăţământ.

Premiile vor fi acordate diferenţiat, în două etape, în funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev (PET, hârtie – carton, sticlă, aluminiu, fier).

În afara concursului, şcolile se implică şi în alte activităţi care au ca scop reciclarea deşeurilor. În această săptămână unităţile de învăţământ din Fălticeni au colectat 2300 de baterii uzate, în cadrul unei acţiuni monitorizate de Primăria Fălticeni. Pentru 20 de baterii uzate şcolile primesc la schimb 4 baterii noi.

Falticeni-vizualul campaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.