165 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române

 

Activităţile desfăşurate de către Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române au început vineri 3 aprilie cu ceremonia dedicată Zilei Jandarmeriei, deschisă de către comandantul şcolii, colonel Marian Mircea Liviu, care a prezentat mesajul de felicitare a personalului şcolii la acest moment aniversar.

Pentru rezultatele obţinute în activitate, 6 cadre militare au fost înaintate în gradul următor înainte de termen şi 27 de cadre au fost recompensate cu “mulţumiri” şi “felicitări”. Cu “evidenţiere de către comandant în faţa colegilor” au fost recompensaţi 18 elevi, cu “scrisori de mulţumire” – 6 elevi şi cu “mulţumiri” – 18 elevi din cadrul celor două batalioane de elevi-jandarmi.

După acest moment festiv, reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor colaboratoare, împreună cu cei prezenţi la activitate au vizionat Amfiteatrul unităţii un scurt moment artistic realizat cu sprijinul preotului militar al unităţii, şi au asistat la vernisajul expoziţiei de numismatică şi medalii, realizată cu obiecte din colecţiile angajaţilor unităţii, lt.col. dr. Nuţu Ilie şi plt.adj. şef Aldea Nelu. Pe platoul şcolii s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ constând în tehnici de autoapărare şi de intervenţie profesională, realizat şi prezentat de către elevii anului I împreună cu instructorii de specialitate.

În paralel cu activităţile desfăşurate la sediul şcolii a fost organizat şi un punct de informare pe platoul din faţa sediului Primăriei municipiului Fălticeni, unde instructori şi elevi au împărţit tuturor celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii “Cuvânt şi Faptă”, au oferit informaţii despre oferta educaţională a instituţiei, tinerii interesaţi având posibilitatea să afle direct de la cei care au ales drumul unei cariere în Jandarmerie, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a elevilor jandarmi.

După servirea mesei festive prilejuită de acest moment de sărbătoare, cei mai tineri jandarmi au plecat să-şi revadă familiile şi prietenii într-o binemeritată vacanţă cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.