Elevii jandarmi din anului II au avut un nou stagiu de pregătire

În perioada 23 martie – 03 aprilie, elevii din anul al II-lea de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au parcurs stagiul de pregătire desfăşurat la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Stagiul a fost efectuat în baza curriculum-ului pentru pregătirea subofiţerilor de jandarmi, seria

2013 – 2015 şi a cuprins şedinţe practice specifice intervenţiei profesionale, asigurării şi restabilirii ordinii publice. Instructorii care au însoţit elevii de la plecarea din şcoală, alături de instructorii de specialitate ai centrului şi-au unit eforturile în scopul consolidării lucrului în echipă şi uniformizării modului de acţiune.

“Stagiul parcurs a fost o experienţă pe care nu am crezut că o voi trăi vreodată, o încununare a tuturor eforturilor depuse în şcoală. Am trecut prin probe pe care la prima vedere credeam că nu le voi parcurge (antrenamente pe ploaie, cu mult fum, gaze lacrimogene şi foc, exerciţii individuale şi coletive de forță şi mai ales îndemânare la înălţime), dar mă ambiţionam şi mai tare, când îmi vedeam colegii că reuşesc şi mă întrebam oare de ce eu nu aş putea? Pot spune că întregul stagiu a fost o senzaţie unică în care îţi depăşeşti anumite temeri şi totodată îţi oferă posibilitatea să realizezi cât de important este să ai încredere în tine şi să lucrezi într-o echipă; o echipă în care nu se fac diferenţe între bărbaţi şi femei şi din care sunt mândră că fac parte”, ne-a spus eleva Mihalache Ionela.

Pentru elevul fruntaş Faraon Pavel “cunoştinţele teoretice, deprinderile practice, pregătirea fizică şi psihică, s-au concentrat simultan pe timpul aplicaţiilor care au reflectat fidel realitatea cu care se confruntă jandarmii în timpul misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice. Consider că acest stagiu de pregătire reprezintă examenul maturităţii noastre profesionale în calitate de elevi, care ne certifică să putem acţiona cu promptitudine, tact şi profesionalism în viitoarea activitate ca subofiţeri de jandarmi”.

Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al şcolii, maiorul Ipate Cristian, comandantul Batalionului 2 Elevi, după acest stagiu şi vacanţa prilejuită de sărbătorile Pascale, elevii din anul al II-lea se vor prezenta la unităţile teritoriale operative, unde vor parcurge ultimul stagiu de practică înainte de susţinerea examenului de absolvire al şcolii şi debutul în carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.