Delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina la Fălticeni

În perioada 05 – 08 mai, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din 20 de ofiţeri şi subofiţeri, va participa la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la exerciţiul comun “Antrenarea cadrelor din Garda Naţională a Ucrainei în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice”. Exerciţiul se desfăşoară împreună cu efective de jandarmi din cadrul şcolii şi a Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Întâlnirea de lucru a început pe 5 mai cu prezentarea misiunilor şi atribuţiilor specifice Jandarmeriei Române şi instituţiei de învăţământ militar din Fălticeni. Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al şcolii, maiorul Ipate Cristian, comandantul Batalionului 2 Elevi, activităţile specifice constau atât în acţiuni de concepţie şi elaborare a documentelor, cât şi în activităţi practice în teren de conducere, coordonare şi execuţie. Activităţile se vor desfăşura în baza de antrenament de la sediul şcolii şi pe stadionul “Nada Florilor” din municipiul Fălticeni.

Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.