Vizita Delegaţiei Gărzii Naţionale din Ucraina la final

În perioada 5 – 8 mai, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina a participat la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la exerciţiul comun “Antrenarea cadrelor din G.N.U. în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice”.

Vizita delegaţiei ucrainiene s-a înscris în cadrul proiectului “Întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale din Ucraina”, al cărui obiectiv general constă în dezvoltarea capacităţii globale a Gărzii Naţionale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competenţă, prin creşterea profesionalismului personalului şi transferându-i acestuia competenţele necesare, potrivit standardelor europene în materie.

Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al şcolii, maiorul Ipate Cristian, comandantul Batalionului 2 Elevi, exerciţiile comune de antrenament au vizat următoarele aspecte: Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării unei manifestări cultural-artistice; Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării unei manifestaţii de protest cu participarea unui public numeros şi restabilirea ordinii publice când aceasta a fost grav tulburată; Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării unui meci de fotbal cu grad de risc ridicat şi intervenţia pentru restabilirea ordinii publice cînd aceasta a fost grav tulburată.

La finalul exerciţiului, comandantul şcolii, colonel Marian Mircea Liviu, a înmânat câte o diplomă de participare tuturor celor implicaţi în activitatea desfăşurată. În afara orelor de antrenament, delegaţia ucrainiană, însoţită de reprezentanţi ai şcolii, a vizitat diverse obiective turistice din municipiile Fălticeni, Suceava şi Gura Humorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.