Fălticenenii şi-au păstrat titlului naţional câştigat în 2014 şi în ediţia 2014-2015 a Campionatului Naţional de Minivolei, băieţi

Federaţia Română de Volei şi Clubul Sportiv Scolar “Nicu Gane” Fălticeni au organizat în perioada 15-17 mai 2015, turneul final al Campionatului Naţional de Minivolei, băieţi. Meciurile din Seria I s-au desfăşurat la sala de sport „Gabriel Udişteanu” între echipele: CSŞ Buzău, CSŞ Dinamo Bucureşti, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I” Bucureşti şi CSŞ LAPI Dej. În Seria a II-a, s-au întâlnit, în sala de sport a Colegiului Naţional „Nicu Gane”, CSŞ Galaţi, CVM „Tomis” Constanţa, CS „Kefalonia” Ocna Mureş şi CSŞ „Nicu Gane”.

În primul meci, fălticenenii de la CSS „Nicu Gane” i-au invins pe voleibaliştii de la CVM „Tomis” Constanţa cu scorul de 3 – 1 (pe seturi 28 – 26, 21 – 25, 25 – 14, 25 -18). După- amiază, după unui meci de 5 seturi, CSS „Nicu Gane” a pierdut în faţa echipei CS “Kefalonia Ocna Mureş cu 2-3 (23-25 / 25-9 / 9-25 / 25-11 / 7-15). Fălticenenii au mers în semifinale după ce, sâmbătă dimineaţa au învins pe CSS Galaţi cu scorul de 3-0, iar CVM „Tomis Constanţa” a căştigat meciul cu CS „Kefalonia Ocna Mureş” cu 3 – 1.

Sâmbătă după-amiză în sala de la „Nicu Gane” au avut loc semifinalele competiţiei. În primul meci din semifinale echipa Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I” Bucureşti a fost învinsă de echipa pregătită de Diana Floriştean, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, cu 3 – 1 iar Dinamo Bucureşti  a pierdut în faţa voleibaliştilor de la Tomis Constanţa cu 1-3, astfel încât finala de duminică a fost jucată de CSS „Nicu Gane, cu adversara din primul meci din serie CVM „Tomis” Constanţa. Faţă de meciul de vineri, în finala de duminică fălticenenii s-au mobilizat exemplar reuşind să-şi ajudece victoria cu 3 – 0 (pe seturi 25 – 20, 25 – 23 şi 25 – 17).

„Au fost meciuri grele, au fost meciuri între echipe cu o pregătire foarte bună. Fiind vorba de o finală, la Fălticeni au fost prezente cele mai bune opt echipe din ţară, motiv pentru care putem spune că nu prea am avut şanse sa avem meciuri uşoare. Având două meciuri pe zi nu a fost uşor, motiv pentru care, din nefericire, au mai fost şi meciuri în care echipele care plecau ca favorite au suferit înfrângeri, cum a fost şi în meciul de vineri după – amiază când CSS „Nicu Gane” a pierdut cu 2 – 3, şi nu 3 – 2 cum ne-am fi dorit. Anul acesta presiunea atât pe mine ca antrenor cât şi pe elevii mei a fost cu atât mai mare cu cât colegii din echipa de anul trecut au reuşit să fie campioni naţionali. Din fericire s-a repetat acea figură frumoasă pe care a făcut-o anul trecut colegul meu, Marius Stan, sincer a fost greu în finală, dar ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest tunreu, atât copiii, cât şi eu ca antrenor. M-au ajutat şi părinţii, colegii din Club, Primăria Municipiului Fălticeni. Alături de susţinerea morală am avut şi susţinere materială din partea domnului Ovidiu Simos”, ne-a spus Diana Floriştean, profesor antrenor la CSS „Nicu Gane”, secţia volei.

„A fost un meci foarte greu , dar suntem mândri că ne-am păstrat titlul de campioni obţinut anul trecut”, ne-a spus Cosmin Tănase.

Căpitanul echipei din Fălticeni, Gabriel Albu, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului, iar David Amcovei din Galați cel mai tânăr jucător.

Lotul echipei de minivolei băieţi a CSŞ „Nicu Gane” pentru turneul final a fost format din jucătorii: Gabriel Albu – căpitan, Cosmin Tanasă, Alexandru Onofrei, Ştefan Buta, Sebi Toader, Robert Borlache, Mihnea Moşneagu, Ştefan Stan, Paul Chelaru, Silviu Dobre, Tudor Cernăuţean, Paul Cojocaru.

În finala pentru locurile 3-4, CTF „Mihai I” Bucureşti – Dinamo Bucureşti, voleibaliştii de la Dinamo au câştigat destul de lejer cu scorul de 3 – 1.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de reprezentanții Federației Române de Volei, viceprimarul municipiului Fălticeni, Constantin Bulaicon, inspector specialitate educație fizică și sport, prof. Adrian Boicu și conducerea Clubului Sportiv Nicu Gane.

 

Rezultate faza grupelor

Seria I – Sala de sport „Gabriel Udişteanu”

Vineri, 15 mai, de la ora 09.30

CSS Lapi Dej –  CSS Buzău (3 -1)

CTF Mihai I Bucureşti – CS Dinamo Bucureşti (2 – 3)

De la ora 17.00

CSS Buzău – CS Dinamo Bucureşti (0 – 3)

CSS Lapi Dej – CTF Mihai I Bucureşti (3 – 1)

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 09.30

CTF Mihai I Bucureşti – CSS Buzău (3 – 1)

CS Dinamo Bucureşti – CSS Lapi Dej (3 – 1)

Seria a II-a, Sala de sport a Colegiului Naţional „Nicu Gane” 

Vineri, 15 mai, de la ora 09.30

CS Kefalonia Ocna Mureş – CSS Galaţi (3 – 0)

CSS Nicu Gane Fălticeni – CVM Tomis Constanţa (3 -1)

De la ora 17.00

CSS Galaţi – CVM Tomis Constanţa (0 – 3)

CS Kefalonia Ocna Mureş – CSS „Nicu Gane” Fălticeni (3 – 2)

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 09.30

CVM Tomis Constanţa – CS Kefalonia Ocna Mureş (3 – 1)

CSS „Nicu Gane” Fălticeni – CSS Galaţi  (3-0)

Semifinale:

CTF Mihai I Bucureşti – CSS „Nicu Gane” Fălticeni 1-3

Dinamo Bucureşti – Tomis Constanţa 1-3

Finala 3-4: 

CTF Mihai I Bucureşti – Dinamo Bucureşti (1- 3)

Finala 1-2:

CSS „Nicu Gane” Fălticeni – Tomis Constanţa (3-0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.