Duminică, 31 mai 2015, sub patronajul Federaţiei Române de Tenis, ACS „Nada Florilor” Fălticeni a organizat a şasea ediţie a competiţiei „Cupa Nada Florilor” – Tenis 10. Pe terenurile de sport cu gazon sintetic de la Colegiul „Vasile Lovinescu” peste 50 de copii din Fălticeni, Suceava, Botoşani şi Iaşi şi-au demosntrat abilităţile dobândite la antrenamente pentru a obţine o medalie.
Câştigătorii acestei ediţii au fost:
Nivel Roşu: 1. Miruna Păvăloaia (Botoşani)/ 2. David Suditu (Fălticeni) / 3. Denis Avrămia (Fălticeni) / 4. Ştefan Fîntînaru (Fălticeni).
Nivel Portocaliu: 1. Onisei David (Fălticeni)/ 2. Ilinca Anton (Fălticeni) / 3. Răzvan Maciuc (Suceava) / 4. Lungu Matei (Suceava).
Nivel Verde: 1. Shara Guşă (Fălticeni) / 2. Răzvan Maciuc (Suceava) / 3. Cosmin Ciocîrlan (Fălticeni) / 4. Onisei David (Fălticeni).
Începători (9 ani): 1. Avian Buhlea / 2. Ştefan Pinticanu / 3. Ştefan Gagia.
Începători (10 ani): 1. Ştefania Vasiliu / 2. Narcisa Marişca / Alex Fîntînaru.
Alţi mici tenismeni pregătiţi de Marcel Dascălu în cadrul Secţiei de tenis de câmp a ACS „Nada Florilor” au participat la turneele organizate în ţară. Printre ei s-a numărat şi David Buhă care a reuşit să se claseze la nivelul portocaliu pe locul patru (din 20) la turneul Tenis 10 organizat la Bucureşti.
„În utltimele săptămâni am participat la turneele organizate la Roman, Bacău şi Iaşi şi de peste tot am venit cu medalii chiar dacă ne pregătim în condiţii improprii pentru turneele la care participăm. Peste tot se joacă pe zgură, iar noi ne antrenăm pe bitum şi pe iarbă artificală. Este o diferenţă foarte mare, copii încearcă să se adapteze, pentru că sunt foarte serioşi în primul rând, apoi sunt disciplinaţi, iar dorinţa pentru a obţine o cupă sau o medalie îi determină să se concentreze mai mult şi să uite de acest dezavantaj al terenului.
Drumul spre performanţă nu se opreştela Fălticeni, cei mai buni sunt preluaţi de cluburile mari. Pănă la vârsta de10 ani, aceşti copiii sunt iniţiaţi şi formaţi pentru practicarea acestui sport la ACS „Nada Florilor”. De la această vârstă trebuie investiţii mari. Cel care se califică la un turneu de tenis trebuie să facă o depalsare de minim 3 – 4 zile, ceea ce este cam greu.
Pentru competiţiile organizate la Fălticeni dar şi pentru deplasările la turnele din zona Moldovei suntem sprijiniţi de Grigore Florea de la S.C. Raitar, Bogdan Mândruţă, propeietarul terenurilor sintetice din Fălticeni şi de Primăria Fălticeni” ne-a declarat antrenorul de tenis Marcel Dascălu.
Pentru ACS „Nada Florilor” Fălticeni urmează o perioadă grea, multi copiii dorind să înveţe să joace tenis de masă. „Vor fio două luni cu foarte multă muncă, vine vacanţa şi sperăm să descoperim noi talente. Anul trecut am iniţiat în tenis de câmp pe perioada vacanţei de vară un număr de 50 de copii. Şi anul acesta ne-am propus acelaşi targhet cu toate că este destul de greu să lucrez singur cu ei. O parte sunt începături şi trebuie să le acord mai multă atenţie, de aceea aştept şi pe alţi iubitori ai acestui sport să preia câte o grupă de copii pe care să o pregătească”, este îndemnul lui Marcel Dascălu.
Cupa „1 Iunie”
În paralel cu competiţia rezervată celor „experimentaţi”, s-a desfăşurat şi Cupa „1 Iunie”, turneu organizat de ACS „Nada Florilor” în cadrul proiectului „Game, set, match!” finanţat de Consiliul Judeţean Suceava. La competiţie au putut participa toţi copii care practică tenisul de câmp în Fălticeni, cei mai buni fiind răsplătiţi cu diplome, cupe, medalii, materile sportive şi dulciuri. La festivităţile de premiere au participat: directorul Paul Buhlea (din partea Primăriei Fălticeni), Iulian Darabă (director ACS „Nada Florilor”), Marcel Dascălu (organizator şi instructor), Gheorghe Guligă (directorul turneului local Tenis 10).
„Ne bucurăm că am reuşit să adunăm la un loc atât de mulţi copii care doresc să descopere tenisul de câmp. Ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor pe care le-am organizat astăzi, Primăriei Fălticeni, şi în mod special Consiliului Judeţean Suceava la care am găsit deschidere pentru proiectul <Game, set, match>, o finanţare care ne-a dat posibilitatea să le oferim copiilor materiale sportive atât de necesare pentru cei care acum descoperă tenisul de câmp”, ne-a declarat prof. Iulian Darabă, directorul ACS „Nada Florilor” Fălticeni.