Înscrieri pentru Festival Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”

În perioada 31 august – 7 septembrie, la Fălticeni se va desfăşura a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”. Pr. Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, principalul organizator, ne-a informat că festivalul se va desfăşura pe cinci secţiuni: Teatru şi monolog/recitare (în cadrul festivalului de teatru); Muzică folk (pentru Festivalul-Concurs pentru Tineret „Fălticeni folk”); Creaţie dramatică; Arte vizuale; Film de scurtmetraj şi spoturi publicitare.

Festival de teatru pentru elevi şi tineri până în 25 de ani

Pentru ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”, trimiterea înregistrărilor pieselor de teatru şi a recitărilor de poezie sau monolog se poate face până pe 20 august a.c., pe adresa Asociaţiei Fălticeni Cultural, str. Republicii, bl. 32, sc. E, ap. 3, Fălticeni, judeţul Suceava, în vederea preselecţiei. Cei care vor câştiga preselecţia vor fi anunţaţi în perioada 24-28 august.

Festivalul se adresează elevilor sau tinerilor având vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, pentru secţiunea de trupe de teatru, şi 7-25 de ani, pentru secţiunea monolog şi recitare de poezie. Juriul, alcătuit din actriţa Draga Olteanu Matei (preşedinte), regizorii Gheorghe Balint, Dan Tudor, Radu Ghilaş şi coregrafa Lorette Enache, va invita în finală, în urma preselecţiei, opt trupe la secţiunea Trupe de teatru şi 30 de tineri la secţiunea Monolog/recitare poezie. La finalul festivalului vor fi acordate diplome şi premii în valoare de 10.000 de lei.

Invitaţii de onoare ai ediţiei sunt Alex Şerban, strănepotul maestrului Grigore Vasiliu Birlic, actorii Catrinel Dumitrescu, Dorel Vişan, Vladimir Găitan, Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Bogdan Stanoevici, Ovidiu Cuncea şi Carmen Olaru, realizator TVR Iaşi.

Festivalul „Fălticeni folk”

Pentru Festivalul-Concurs pentru Tineret „Fălticeni folk”, rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta până în 30 de ani, înregistrările pieselor de muzică folk, în format dvd, pot fi trimise până pe data de 20 august a.c., pe adresa Asociaţiei Fălticeni Cultural. Evaluarea candidaţilor va avea loc în perioada 21-23 august. Cei 15 solişti sau grupuri care vor participa în faza finală vor fi anunţaţi în perioada 21-23 august. Juriul, format din personalităţi implicate activ în fenomenul folk românesc, va acorda premii şi menţiuni în bani şi obiecte, cuantumul premiilor ridicându-se la minimum 5.000 de lei.

Concursuri de creaţie dramaturgică şi artă vizuală

Concursul de creaţie dramaturgică este deschis autorilor tineri, cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani, care nu sunt membri ai unei asociaţii sau uniuni de creaţie. Participarea la concurs se face cu piese de teatru originale, în unul sau mai multe acte, dramatizări, scenete, având cel puţin trei pagini A4. Trimiterea manuscriselor tehnoredactate la două rânduri şi semnate cu pseudonim sau având un motto se face pe adresa Asociaţiei Fălticeni Cultural, până pe 25 august.

Secţiunea de arte vizuale are ca temă „Lumea teatrului”, fiind deschisă artiştilor plastici tineri, cu vârsta între 15 şi 30 de ani, care nu sunt membri ai UAP sau ai altor asociaţii sau uniuni de creaţie. Participarea la concurs se face cu lucrări de grafică, pictură, machete, care ilustrează tema dată, însemnând portrete de personaje, personalităţi din lumea teatrului, scenografie, costume. Termenul-limită de trimitere a lucrărilor este 25 august.

Secţiune de film şi spoturi publicitare, pentru tinerii cineaşti

Secţiunea de film şi spoturi publicitare se adresează tinerilor cu vârsta între 15 şi 30 de ani, care nu se încadrează în categoria profesionişti în arta cinematografică. Vor intra în concurs scurtmetraje artistice sau documentare pe orice temă, a căror durată este mai mică de 30 de minute. La subsecţiunea spoturi publicitare participă doar materialele care au ca subiect instituţii şi evenimente culturale din municipiul Fălticeni. Materialele filmate vor fi trimise pe suport optic sau electronic, tot până pe 25 august, pe adresa Asociaţiei Fălticeni Cultural.

Festivalul este organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, cu sprijinul partenerilor şi cu ajutorul financiar al sponsorilor.

Asociatia Falticeni Cultural fest Birlic 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.