S-a încheiat concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni

Cei 322 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni au parcurs sâmbătă, 12 septembrie ultima probă, testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al şcolii, maiorul Ipate Cristian, în urma acestei probe, în seria de elevi 2015-2017 au fost admişi 105 bărbaţi şi 20 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile altor minorităţi. Cele trei locuri alocate etniei rome pentru care nu au existat candidaţi s-au ocupat în ordinea descrescătoare a punctajului de admitere, de către candidaţii care au susţinut concursul în cadrul instituţiei de învăţământ militare din Fălticeni. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele două alocate altor minorităţi, s-a ocupat prin redistribuire de către o candidată care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, înregistrând 65 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Suceava şi a obţinut 87 de puncte. Ultimii trei candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 64 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 13 septembrie, în intervalul orar 08.00-12.00 stabilit prin graficul de desfăşurare a concursului de admitere. Reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute.

Elevii jandarmi vor începe cursurile luni, 1 octombrie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.