Zi de sărbătoare la Grădiniţa cu program prelungit “Pinocchio” din Fălticeni

Noul an şcolar a început în condiţii optime la Fălticeni. La grădiniţele, şcolile generale şi liceele din oraşul de pe Şomuz s-au desfăşurat pe perioada vacanţei diferite lucrări de întreţinere şi recondiţionare precum acţiuni de zugrăvire, deratizare, igienizare, reabilitare grupuri sociale, cosmetizări, reparaţii tencuieli exterioare cât si reparati la acoperiuri unde a  fost cazul. După o perioadă de câteva zile în care cei mici s-au acomodat în grădiniţe, reprezentanţii autorităţilor locale, Consiliului Judeţean şi a Inspectoraului Şcolar au vizitat în după – amiaza zilei de joi, 17 septembrie, grădiniţele cu program prelungit “Dumbrava Minunată” şi “Pinocchio”, unităţi care în această vară au îmbrăcat o haină nouă. Au fost prezenţi Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, inspector de specialitate pentru învăţământul preşcolar Daniela Răileanu, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, Marius Iacob, preşedintele Consiliului reprezentativ al părinţilor, consilieri locali, colegi de la alte grădiniţe, membri ai Consiliului de Administraţie a Centrului bugetar pentru grădiniţele cu program prelungit.

“Acum la început de an facem un bilanţ al realizărilor de anul trecut. Grădiniţa <Pinocchio> a obţinut premii la numeroase concursuri, am avut rezultate foarte bune la integrarea copiilor în şcoală, la adaptarea copiilor în grădiniţă pentru că avem o resursă umană care asigură nevoile actuale pentru un învăţământ modern. În această vară faţa grădiniţei noastre s-a schimbat, avem o grădiniţă personalizată, veselă, zâmbitoare. Am făcut termosistem, clădirea trebuia văruită, şi atunci domnul primar ne-a sugerat să personalizăm grădiniţa. În această vară am avut şi alte investiţii, am făcut hidroizolaţie, beci, magazie, am înlocuit instalaţia electrică, am, făcut gard pentru a ne izola de vecini noştri”, ne-a declarat prof. Adriana Samson, director GPP „Pinocchio”.

Grădiniţele pictate, apreciate şi invidiate

Primarul Cătălin Coman, a apreciat că atât celor miici cât şi celor mari le plac cele două grădiniţe personalizate în aceată vară de pictorii Mihaela Matei, Anca şi Ninel Şoldănescu şi Ovidiu Matei

„Foarte multă lume a contribuit la investiţiile care s-au făcut. În primul rând cadrele didactice de la grădiniţe care permanent ne-au spus ce le trebuie pentru  a asigura toate condiţiile pentru a avea o grădiniţă primitoare pentru toţi copiii. A fost o muncă de echipă, Mihaela Matei împreună cu echipa pe care a coordonat-o au pus pe pereţi aceste personaje frumoase şi a realizat conceptul tehnic. Îi mulţumesc pentru că a făcut un lucru de foarte bună calitate, un lucru apreciat şi invidiat de cei din judeţ şi nu numai. Eu m-am străduit cu finanţarea, pentru că aceasta este treaba primarului, să găsească banii, colegii din Consiliu Local au fost de acord cu aceatsă invetiţie, iar Consiliul Judeţean  a contribuit financiar la tot ceea ce înseamnă bugetul Fălticeniului. Ceea ce am făcut este în primul rând pentru cei mici şi noi ne vom strădui să le asigurăm cele mai bune condiţii în continuare. Primăria are în colectivul de cadre didactice de la unităţile de învăţământ din miunicipiu un partener de încredere pentru dezvoltarea comunităţii şi le mulţumesc pentru implicare şi pentru ceea ce fac pentru copiii din municipiu”, a declarat primarul Cătălin Coman.

„Pinocchio”, una dintre cele mai frumaose grădiniţe din ţară

Profesorul Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele consiliului Judeţean consideră grădiniţa <Pinocchio> ca fiind una dintre cele mai frumoase grădiniţe din ţară.

„Astăzi am avut ocazia să văd una dintre cele mai frumaose grădiniţe din ţară. Nu exagerez, sunt extrem de obiectiv. Cu aceeaşi obiectivitate vă spun că imaginea acesatei grădiniţe com pletează imaginea tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Fălticeni. Am fost în toate unităţile de învăţământ din Fălticeni şi în foarte multe unităţi şcolare din judeţ. Din punct de vedere al bazei materiale Fălticeniul surclasează absolut toate oraşele din judeţ şi foarte multe oraşe din ţară. Nicăieri în judeţ nu sunt condiţii de studiu ca în Fălticeni, şi asta prin îmbuntăţirea bazei materiale din ultimii trei ani”, a precizat Alexandru Rădulescu.

O clădire care aduce zâmbet

Lucrările executate la grădiniţele din Fălticnei au fost apreciate şi de reprezentanta Inspectoratului Şcolar Suceava, inspector de specialitate pentru învăţământul preşcolar Daniela Raileanu.

„Dacă eu aş fi copil aş veni la această grădiniţă sau dacă aş avea un copil l-aş aduce aici. Mă bucur că sunt suficienţi copiii care să vină la această grădiniţă şi suficienţi părinţi care să păşească alături de copii lor, cu încântare, în această unitate. Dacă sunteţi cumva săpăraţi sau întristaţi, din puctul meu de vedere, trebuie doar să vă aruncaţi ochii pe această clădire şi vă revine zâmbetul pe buze. Şi eu ca inspector de specialitate, vă garantez că intrând în această grădiniţă vă veţi simţi impliniţi, fericiţi alături de cadrele didactice şi de copiii dumneavoastră. Persoana care a avut iniţiativa a avut şi finanţarea dar şi pârghiile necesare ca să ducă gândul bun până la final. Dacă aş putea l-aş multiplica pe domnul primar şi l-aş duce în foarte multe locuri unde avem nevoie de investiţii în unităţile de învăţământ”, s spus Daniela Răileanu.

În calitate de reprezentant al părinţilor profesorul Marius Iacob a mulţumit comunităţii locale pentru apropierea de copiii din Fălticeni, de şcoală în general.

„Grădiniţa <Pinocchio> s-a aflat în ultimul timp într-o perioadă a metamorfozărilor plăcute, şi-a schimbat înfăţişarea, oferă condiţii de desfăşurare a activităţii copiilor optime”, a precizat Marius Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.