Cupa “Dumbrava Minunată” la orientare sportivă

Municipiul Fălticeni va găzdui în perioada următoare două concursuri interjudeţene destinate elevilor.

În perioada 9 – 11 octombrie, se desfăşoară ediţia a III –a a Concursului Interjudeţean de orientare sportiv – turistică dotat cu Cupa “Dumbrava Minunată”. Concursul are un caracter aplicativ şi se va desfăşura  în două etape, una într-o pădure din satul Roşiori, comuna Forăşti şi una în interiorul municipiului Fălticeni, într-un cartier aglomerat.

Cei peste 70 de participanţi vor parcurge traseele orientându-se cu ajutorul busolei şi a hărţilor, trecerea prin punctele obligatorii fiind înregistrată electronic.

“Concursul are ca scop cunoaşterea, înţelegerea şi aplicarea în regim de concurs a principiilor care stau la baza activităţii de orientare turistică şi sportivă, dezvoltarea capacităţii de comunicare, dezvoltarea capacităţii de explorare şi investigare.  Mişcarea în cadrul natural şi cunoaşterea acestui minunat loc de ţară în spirit ecologist şi sportiv este un alt obiectiv a concursului”, ne-a spus prof. Dan Beraru, coordonator al Cercului de orientare turistică de la Clubul Copiilor Fălticeni.

O săptămână mai târziu, în perioada 16 – 18 octombrie, tot la Fălticeni se va desfăşura Concursul Interjudeţean de educaţie ecologică “O lume mai curată, o lume mai bună”. Acest concurs are ca punct de pornire Proiectul “O lume mai curată, o lume mai bună”, iniţiat de prof. dr. Marcel Porof prin care elevii şi profesorii au ecologizat zone din oraş. Din anul şcolar 2010-2011, când a ajuns la a IV-a ediţie, această competiţie a fost inclusă de către Ministerul Educaţiei în calendarul activităţilor extracuriculare. În acest an, ediţia a VIII a Concursului Interjudeţean de educaţie ecologică “O lume mai curată, o lume mai bună” va reuni la Fălticeni 50 de profesori şi elevi din toată ţară. Competiţia este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare Regionale şi Interjudeţene pentru anul 2015, la pagina 49/poziţia 1283.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.