Evaluarea psihosomatică pentru clasa pregătitoare

Copiii care împlinesc 6 ani dupa 31 august 2016 pot să fie înscrişi în clasa pregătitoare, dacă trec evaluarea psihosomatică, efectuată conform Metodologiei privind înscrierea copiilor în învăţămantul primar pentru anul şcolar 2016-2017, emisă de Ministerul Educatiei. Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august sunt obligaţi să îi înscrie pe cei mici în clasa pregatitoare.

Părinţii copiilor din Fălticeni şi din zona Fălticeni, a căror copii împlinesc 6 ani după 31 august, dar totuşi vor să urmeze clasa pregătitoare în anul şcolar 2016 – 2017, se vor prezenta la Centrul de Evaluare Psihosomatică care funcţionează la Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea”. Evaluările se fac de luni până vineri între orele 10,00 – 18,00, programare pentru realizarea evaluării copiilor putându-se face şi la telefon 0230.540556. Evaluarea va dura, în medie, jumătate de oră şi va consta în probe psihologice care evidentiază gradul de dezvoltare a unor procese psihice, precum şi gradul de achiziţionare a unor abilitati specifice nivelului de varstă şi solicitarilor la care este supus şcolarul din clasa pregatitoare. Evaluarea psihosomatică vine în întâmpinarea optimizării adaptării şcolare a copiilor şi a oferirii curriculei potrivite nevoilor educaţionale şi de dezvoltare a copiilor.

La evaluare copiii vor fi însoţiţi de părinţi sau tutorii stabiliţi legal care vor prezenta adeverinţa de la medicul de familie/pediatru prin care se atestă că preşcolarul este “clinic sănătos” şi “apt pentru şcoală” sau certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu dizabilităţi (unde este cazul) şi certificatul de naştere al copilului în original şi copie. Testarea copilului se va realiza în prezenţa părintelui/tutorelui legal care va primi în aceeaşi zi rezultatul evaluării.

Anul trecut, la Centrul de Evaluare Psihosomatică Fălticeni au fost testaţi peste 300 de copii, peste 280 primind acceptul pentru a fi înscrişi  în clasa pregătitoare.

În anul şcolar 2015 – 2016, la cele patru şcoli gimnaziale din Municipiul Fălticeni sunt înscrişi în clasa pregătitoare 230 de elevi, iar în grupa mare, în grădiniţele cu program normal şi program prelungit din Fălticeni, învaţă 311 preşcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.