Penelul fermecat ediţia a XI-a

În cadrul celei de-a XI-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul fermecat”, joi, 3 martie, a fost vernisată la Fălticeni expoziţia „Iisus prin ochi de copil. În sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” au fost expuse 176 de lucrări care au fost premiate sau au primit menţiune, realizate de copii de la grădiniţele din Fălticeni şi din comunele învecinate, de la Grădiniţa Specială Fălticeni şi de la Centrul de Zi “Sfânta Tereza”. Alături de preşcolarii care au muncit pentru lucrările expuse şi cadrele didactice care i-au îndrumat s-au aflat părinţi, bunici, viceprimarul Constantin Bulaicon şi directorul economic al Primăriei, ec. Maria Bulaicon, profesori de artă plastică de la şcolile gimanziale din municipiu, cadre didactice şi educatoare din municipiu şi din zonă.

Viceprimarul Constantin Bulaicon le-a spus copiilor că  au realizat nişte lucrări minunate pentru care au muncit foarte mult, precizând că toţi participanţii la acest concurs vor fi premiaţi, pentru că toţi sunt câştigători.

“Sunt lucrări foarte frumoase, trebuie felicitaţi toţi copiii pentru munca depusă.  Calitatea lucrărilor înscrise în concurs are o evoluţie ascendentă de la an la an, sunt lucrări originale, al căror mesaj religios, transmis de copil prin desen, este impresionant.

Toţi copiii au dovedit că sunt foarte talentaţi şi au reuşit să se exprime într-un mod original, prin desen.Vă felicit, vă premiem pe toţi pentru că toţi sunteţi câştigători şi să ştiţi că adminsitraţia locală sprijină astfel de iniţiative şi este alături de voi prin investiţiile pe care le face în instituţiile de învăţământ preşcolar”, a precizat ing. Constantin Bulaicon.

Juriul, prezidat de pictorul Gabrel Baban şi format din artişti plastici  şi profesori de arte plastice, a hotărât acordarea a 46 de premii întâi, 55 de premii doi, 30 de premii trei, restul până la 176 fiind menţiuni. Lucrările care au primit locul întâi vor participa la etapa judeţeană a concursului, care se va desfăşura la Suceava.

„Calitatea lucrărilor înscrise în concurs a avut o evoluţie ascendentă de la an la an, iar lucrările au fost jurizate de persoane calificate în acest domeniu şi care au ţinut cont de originalitatea lor, realizarea echilibrului compoziţional, de elementele de limbaj plastic utilizate, de tehnica folosită, de mesajul transmis de copil prin desen, dar s-a ţinut cont şi de intervenţia adultului. Juriul a apreciat ideile copiilor redate prin tehnicile de lucru, prin exprimarea liberă a gândurilor, prin sentimentele puse în compoziţiile realizate. Copiii s-au dovedit a fi foarte talentaţi şi pot să se exprime într-un mod original prin desen, prin pictură şi printr-o nouă secţiune introdusă din acest an în concurs, modelaj din plastilină şi modelaj din lut”, ne-a spus prof. Adriana Samson, coordonatorul zonal al concursului.

Concursul este organizat de IŞJ Suceava prin inspectorul de specialitate Daniela Răileanu şi are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice precum şi valorificarea potenţialului creativ al acestora. Pentru munca depusă administraţia publică locală a răsplătit copiii  cu dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.