Inaugurarea sălii de sport a Şcolii Gimnazială “Ioan Ciurea”

Vineri, 15 aprilie 2016, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a fost inaugurată sala de sport a Şcolii Gimnazială “Ioan Ciurea”. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorilor instituţiilor locale de învăţământ, cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor, profesorilor de educaţie fizică şi sport activi şi pensionari de la unităţile de învăţământ din municipiul Fălticeni. Printre uinvitaţi s-au numărat primarul Gheorghe Cătălin Coman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava – Alexandru Rădulescu, seful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava prof. Gheorghe Lazăr, inspectorul de specialitate educaţie fizică şi sport – Adrian Boicu, prof. Marius Pintilii – directorul şcolii, viceprimarul Constantin Bulaicon, col. Ionel Postelnicu – locţiitorul comandnatului  Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Preotul Dan Panţâru, de la Parohia Ţarna Mare, a oficiat serviciul religios pentru sfinţirea sălii de sport, iar elevii şcolii au prezentat un scurt program artistic şi o demonstraţie de baschet.

“Promovarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă unul din obiectivele importante ale condiţiilor educaţionale din România. Disciplina educaţia fizică contribuie la educarea elevilor spre o viaţă de calitate. Construirea acestei săli de sport a reprezentat pentru Şcoala Gimanzială Ioan Ciurea o necesitate şi suntem recunoscători pentru faptul că administraţia locală şi cea judeţeană au găsit resurse pentru a face investiţii în educaţie. De azi înainte elevii de la şcoala noastră vor avea cele mai bune condiţii pentru a desfăşura activităţile sportive, şcoale şi extraşcolare. În viitorul apropiat vor fi făcute şi alte lucrări de moderniazre a bazei sportive de la şcoala noastră, una dintre ele fiind asfaltarea terenului de sport”, ne-a declarat prof. dr. Marius Pintilii, directorul şcolii.

Noua sală de sport oferă condiţii civilizate pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică. Clădirea este prevăzută cu două vestiare, o sală pentru materiale sprotive şi o sală pentru profesori, şi permite practicarea gimnasticii, voleiului, baschetului, tenisului de masă, tenisului de câmp, badmintonului. Până acum orele de sport erau ţinute într-un spaţiu adiacent şcolii, impropriu, în suprafaţă de 30 de metri pătraţi. Investiţia a fost finanţată integral cu fonduri de la bugetul local: 390.000 de lei valoarea lucrărilor de construcţie şi amenajări exterioare, la care se adaugă  20.000 de lei pentru mobilier, echipamente şi dotări.

Cea mai modernă sală de sport pentru învăţământ gimnazial

„Suntem la un moment festiv şi mă bucur că am putut să realizăm acest obiectiv. Era un lucru absolut necesar, iar copiii îşi vor desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, în conformitate cu cerinţele educaţionale. Mă bucur că am avut în conducearea şcolii un partener extrem de eficient şi de activ, iar Consiliul Judeţean Suceava a fost partenerul cu ajutorul căruia am depăşit toate obstacolele pe care le-am avut pe perioada derulării investiţiei. Este un spaţiu pe care îl punem la dispoziţia colegilor profesori, a copiilor, dar şi la dispoziţia părinţilor. Vă doresc tuturor celor care veţi folosi această sală să o faceţi cu sufletul deschis, să o faceţi cu sufletul luminat, să vă bucuraţi de acest spaţiu şi să îl stăpâniţi sănătoşi pentru că de astăzi înainte vă aparţine. Tot ceea ce însemană educaţie, la Fălticeni, înseamnă colaborare între părinţi, profesori, administraţia publică locală, iar această investiţie dovedeşte că suntem eficienţi în această colaborare”, a precizat prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, prof. Alexandru Rădulescu a precizat că

ar participa zilnic la astfel de evenimente, mai ales că în ultimii patru ani, administraţia locală  din Fălticeni i-a oferit ocazia să participe şi să ianugureze mai multe investiţii în unităţile de învăţământ. „Acestea sunt rezultatul unei foarte bune colaborări între directorul şcolii, părinţi şi primărie. Ceea ce se se întâmplă la Fălticeni, din punct de vedere a bazelor materiale a şcolilor a stârnit invidia în tot judeţul. Sunt convins că în următorii 2 – 3 ani, baza materială a şcolilor din Fălticeni va depăşi cu mult orice alt oraş din România”, a precizat Alexandru Rădulescu.

Rezultatele la competiţiile sportive vor confirma importanţa investiţiei

Şeful inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, s-a arătat bucuros că în fiecare an participă la inaugurarea unei săli de sort la Fălticeni. „Anul trecut am participat la inaugurarea sălii de la Colegiul „Nicu Gane”. Asta înseamnă că autoritatea locală înţelege şi ştie ce înseamnă dezvolatrea frumoasă şi armonioasă a copiilor. Educaţia fizică trebuie să îi facă pe copii să înţeleagă că sportul şi mişcarea îţi menţin sănătatea, îţi dezvoltă armonios corpul şi în aceleaşi timp şi mintea este sănătoasă având corpul sănătos. Faptul că admnistraţia locală se implică în realizarea tuturor obiectivelor care ţin de şcoală însemană că se gândeşte la viitorul copiilor acestui oraş”, a declarat prof. Gheorghe Lazăr.

După ce a precizat că, dacă lucrau profesorii sala de de sport era mai repede finalizată pentru că îşi doreau foarte mult să înlocuiască sala de clasă transformată în spaţiu de educaţie fizică cu o sală de sport adevărată, inspectorul de specialitate Adrian Boicu, fost profesor şi director al acestei şcoli, şi-a luat angajamentul ca, împreună cu colegii săi de catedră „să demonstreze, prin performanţă, ce înseamnă existenţa acestui obiectiv aici, în Şcoala <Ioan Ciurea>, chiar dacă nu vă promit că vom scoate de aici campioni naţionali”.

Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” va împlini în această toamnă 30 de ani de existenţă, celei mai noi şcoli din Fălticeni fiindu-i arondate cartierele Republicii,  Dimitrie Leonida şi Şoldăneşti şi suburbia Ţarana Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.