Ziua Revoluţiei Alimentare sărăbătorită în avans la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni

Miercuri, 20 aprilie, de la ora 09.00, la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, va avea loc “Food Revolution Day” , un program demarat de cel mai cunoscut bucătar al lumii, Jamie Oliver, cu scopul de a introduce educaţia alimentară în şcolile din întreaga lume. Explicaţia e simplă: tot mai mulţi adulţi se îmbolnăvesc de diferite afecţiuni, dar multe pot fi prevenite printr-o alimentaţie sănătoasă. Unii părinţi nu acordă suficientă importanţă acestui aspect şi cedează în faţa copiilor, oferindu-le o ciocolată în locul unui fruct proaspăt. De aceea, Oliver a lansat şi o petiţie semnată de milioane de oameni din aproape 200 de ţări şi a căutat “ambasadori” care să-i ducă mesajul cât mai departe.

Camelia Ciocîrlan, tenician nutriţionist şi studentă la Facultatea de Medicină, specializarea Nutriţie şi Dietetică, Ambasadoare a programului „Food Revolution”, va oferi gratuit informaţii despre hrana sănătoasă copiilor şi adulţilor şi va lucra cu un grup de copii din satul Dolheştii Mici, urmând ca în luna mai, când se va sărbători Food Revolution Day în toată lumea, elevii din cele două localităţi de pe Şomuz să ia parte la o serie de evenimente în Iaşi.

Demonstrându-le că, dacă ai puţină ingeniozitate, chiar şi un banal sandvici poate fi o mâncare şi sănătoasă, şi delicioasă, ceastă mişcare pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira şi educa oamenii, în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos, ia din ce în ce mai multă amploare în toată lumea, prin intermediul ambasadorilor.

“Scopul meu şi al tuturor ambasadorilor este să facem oamenii să se gândească mai mult la felul în care mănâncă, la originea produselor pe care le folosesc, la cât de mult ne afectează organismul si la cât de simplu este să gătim acasă.

Vă îndemn să gătiţi din ingredientele pe care le aveţi în grădinile şi cămările voastre, să cumpăraţi cât mai mult de la producătorii locali şi să renunţaţi la produsele procesate.

Faptul că anul trecut am avut o clasă participantă la eveniment iar anul acesta vom face evenimentul cu toţi elevii colegiului mă bucură enorm de mult şi vreau să mulţumesc grupului de elevi, domnului profesor Caulea şi doamnei director Cristina Nechifor fără de care nu era posibilă realizarea acestui eveniment ”, ne-a declarat Camelia Ciocârlan, ambasadorul responsabil de evenimentele din judeţul Suceava.

Camelia Ciocârlan pregăteşte un program de educaţie alimentară mult mai amplu, la care să poată participa orice cetăţean, profitând de faptul că în fiecare an, în luna mai, ambasadorii lui Jamie Oliver din întreaga lume sărbătoresc “Food Revolution Day” (Ziua Revoluţiei Alimentare), la care sunt invitaţi cât mai mulţi oameni dornici să afle cum să mănânce sănătos. Până la ziua “revoluţiei”, tânar din Dolheştii Mici va continua să ofere lecţii în şcoli şi grădiniţe, convingându-i pe copii că fructele şi legumele nu le sunt duşmani, ci le pot fi cei mai buni prieteni…

Falticeni -food-revolution-day

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.