15 tineri se perfectioneaza in Germania

Un grup de 15 elevi din clasa a X-a, specializarea Matematică-Informatică, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, participă în perioada 2 – 20 mai 2016, la Dresda, în Germania, un stagiu de formare profesională în domeniul Webdesign-ului şi al comerţului electronic la o instituţie de profil din Germania. Participarea tinerilor la cele aproape trei săptămâni de perfecţionare a fost posibilă printr-un proiect Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 – Mobilităţi de formare profesională. Elevii sunt însoţiţi în Germania de către prof. de informatică Florin Ilincăi şi  prof. Ioan Caulea.

Aşa cum am aflat de la coordonatorul proiectului, prof. Ioan Caulea, cele trei obiective propuse prin acest proiect, care este primul de acest tip la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, sunt: formarea unor deprinderi practice şi competenţe de a utiliza strategii informatice complexe, prin însuşirea metodelor şi modelelor de bună practică din domeniile Webdesign-ului şi Web-business-ului, în scopul facilitării dezvoltării personale şi a inserţiei profesionale pe piaţa europeană a muncii; stimularea spiritului antreprenorial prin dezvoltarea în rândul elevilor de liceu a abilităţilor necesare construirii website-urilor, abilităţi utile aplicării ideilor de afaceri în mediul virtual; îmbunătăţirea competenţelor sociale, culturale şi lingvistice, de comunicare atât în mediul real, cât şi în cel virtual.

“Scopul deplasării în Germania este promovarea calităţii în educaţie şi formarea profesională iniţială şi continuă, printr-un stagiu de pregatire a elevilor de clasa a X-a, majoritatea domiciliaţi în mediul rural, într-o companie cu experienţă în web-design şi antreprenoriat, în scopul dobândirii de competenţe profesionale corespunzătoare noilor cerinţe de pe piaţa europeană a muncii”, ne-a declarat profesorul Ioan Caulea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.