Campionat National de volei

Sala de sport a Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Botoşani a găzduit în perioada 4 – 8 mai, turneul final de volei, masculin, categoria “speranţe”, întrecere destinată sportivilor cu vârsta de 14-15 ani. În finala competiţiei desfăşurată duminică, 8 mai, CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni a fost învins de CSŞ Lapi Dej cu scorul de 1 -3, voliebaliştii de pe şomuz ocupand poziţia a doua a Campionatului Naţional de volei, categoria “speranţe”, cu un singur meci pierdut, cel de duminică – după – amiază.

Desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Volei (FRV) competiţia a reunit cele mai bune echipe din ţară de la categoria “speranţe”, împărţite în două grupe valorice a câte patru echipe: CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni, CSŞ Buzău, CSŞ Lapi Dej, CSŞ Caransebeş (Seria I) şi CSŞ Botoşani, CVM “Tomis” Constanţa, LPS Suceava, CNNT Craiova (Seria II).

CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni şi-a asigurat prezenţa la acest turneu final de pe locul unu al seriei I a turneului semifinal care a fost găzduit de municipiul Botoşani, în perioada 19 – 20 martie.

În primul meci CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni a învins favorita la câştigarea cupei,  CSŞ Lapi Dej, cu 1-3 (pe seturi 26 – 24, 19 – 25, 20 – 25, 20 – 25). În al doilea meci, fălticenenii s-au impus cu scorul de 3 -0 (25 – 14, 25 – 11, 25 – 18)  în faţa jucătorilor de la CSŞ Buzău. Vineri, în ultima partidă din grupă,  CSŞ “Nicu Gane” a învins cu 3-0 pe CSS Caransebeş (25  -10, 25-6, 25 -20). Cu trei victorii, în tot atâtea partide disputate, fălticenenii au mers în semifinale de pe prima poziţie a Seriei I, întâlnind sâmbătă după – amiaza pe CSS Botoşani, gazdele turneului final încheind seria a II –a pe locul doi cu 7 puncte.  Meciul a fost câştigat cu lejeritate de fălticeneni cu scorul de 3 – 0 (25 – 11, 25 -15, 25 – 17),  care şi-au asigurat calificarea în finala competiţiei, desfăşurată duminică după – amiază.

În finală, fălticenenii au întâlnit pe CSŞ Lapi Dej, care după ce au obţinut locul doi în seria I, au învins în seminfinală cu 3 -0 pe CNNT Craiova (pe seturi 25 – 20, 25 – 17, 25 – 13). A fost un meci greu, un meci al răzbunării din partea jucătorilor din Dej după umilinţa suferită în debutul turneului final în faţa jucătorilor din Fălticeni. Echipa pregătită de prof. antr. Marius Stan (Adrian Holotă, Richard Vrabie, Gabriel Albu, Răzvan Dănilă, Alexandru Viziteu, Fabian Todică, Denis Irimescu, Silviu Ionaş), şi-a păstrat titlul de vicecampioană, LAPI Dej impunîndu-se după un joc echilibrat cu 3-1 (25-23 / 16-25/ 19-25/ 23-25).

Cealaltă reprezentantă a judeţului Suceava, LPS Suceava a debutat la turneul final cu o înfrângere cu 0 – 3 (pe seturi 20-25, 15-25, 12-25) în compania gazdelor, CSS Botoşani. Cu toate că a avut un joc mai bun ca în prima zi a competiţiei, joi, reprezentanta reşedinţei de judeţ a fost învinsă de CVM Tomis Constanţa tot cu 3 -0 (25 – 16, 25 – 21, 25 – 22). În ultimul meci al seriei, LPS Suceava a fost învinsă de CNNT Craiova cu 0 -3 (10 – 25, 23 – 25, 20 – 25), terminând seria pe ultimul loc.

“Am reuşit o mobilizare exemplară, reuşind meciuri frumoase la acest turneu. Obiectivul nostru a fost obţinerea unei medalii, iar după primele două meciuri din serie am avut ca scop minim argintul. Obiectivul a fost atins ”, a declarat antrenorul Marius Stan.

Săptămâna viitoare, CSS Nicu Gane şi LAPI se întâlnesc din nou, la Dej, la Turneul final al Campionatului Naţional – Divizia Cadeţi. Între 20 şi 22 mai, echipa de minivolei a CSS “Nicu Gane” Fălticeni va participa la turneul final de minivolei de la Blaj, unde are cele mai mari şanse să joace cu CSŞ Lapi Dej, cele două echipe jucând în serii diferite, ambele având ca scop o medalie, deci şanse de a se întâlni în semifinale, finala mică şi finala mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.