Pe 1 iunie, a fost inaugurată Grădiniţă “Scufiţa Roşie” din Fălticeni

Grădiniţa face parte din centrul bugetar G.P.N “Voinicelul” iar lucrările au fost finalizate la sfârşitul lunii mai în urma alocării a peste 724.000 lei de la Ministerul Dezvoltării.  Lucrările au fost executate de Test Prima iar în vara anului 2012 au fost sistate pentru că nu au fost plătite lucrări restante din lipsă de bani. Facturile restante de 250.000 de lei au fost achitate de la bugetul local. Tot de la bugetul local au fost alocate sumele necesare pentru amenajările exterioare, împrejmuire, achiziţia de mobilier, şi alte bunuri. Grădiniţa “Scufița Roşie” deserveşte preşcolarii care locuiesc în cartierele Dimitrie Leonida, Şoldăneşti şi Republicii, în prezent fiind înscrişi peste 100 de copii.

Binecuvântare pentru preşcolari şi cadre didactice

La inugurarea noii investiţii au fost prezenţi deputataul Ioan Stan, Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, reprezentanţii părinţilor din Consiliul de Administraţie, consilieri locali, cadre didactice din unităţile  de învăţământ din municipiul Fălticeni, numeroși părinţi.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă primarul Cătălin Coman, inaugurarea a început fără tăierea panglicii, motiv pentru care manifestarea a început cu oficierea de către preotul Dan Panţiru a slujbei de sfinţire şi binecuvântarea celor care vor învăţa aici şi a celor care îi vor educa.

“Când facem astfel de rugăciuni aşezăm osteneala noastră. Când spun asta am în vedere şi ceea ce a însemnat implicarea cu sufeltul a celor care slujesc la Primărie şi care având vremelnic o funcţie îşi leagă numele de astfel de momnete extraordinare. Am venit şi am aşezat grădiniţa aceasta sub binecuvântarea lui Dumenezu, pentru a fi ocrotiţi cei care se vor osteni, educatori, îngrijitori şi copiii care vor învăța aici. Prin rugăciunea făcută i-am binecuvântat şi Dumnezeu să le păzească viaţa şi sufletele, pentru a avea acea stare de bine şi de comunicare cu cei din jur”, a precizat preotul Dan Panţiru.

Cea mai nouă unitate de învăţământ din urbea de pe Şomuz, are ca ocrotitor pe Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

67 de ani de tradiţie în învăţământul preşcolar

Grădiniţa cu program normal numărul 4, Fălticeni, devenită ulterior Grădiniţa cu program normal “Scufiţa Roşie”, a fost înfiinţată în anul 1949, într-o casă particulară, de pe strada Republicii. Sediul grădiniţei a fost mutat în decursul anilor în localul căminului UFET, apoi la IJPIPS, a funcţionat în alt cămin de nefamilişti, într-o clădire care a fost retrocedată, iar în ultimii ani la parterul Şcolii Gimanziale “Ioan Ciurea”.

“Noi, cadrele didactice de la grădiniţa “Scufiţa Roşie” dorim să împărtăşim cu dumneavoastră bucuria de a vedea împlinit un deziderat mai vechi. După cum ştiţi instuţia noastră este una care se dezvoltă constant. Am considerat oportun ca în această perioadă, când se desfăşoară etapa înscrierii în grădiniţe, să vă invităm într-un spaţiu educaţional nou, modern, în care ne vom desfăşura activitatea începând cu anul şcolar 2016 – 2017.

Ne bucurăm nespus că acum putem beneficia de un spaţiu propriu, un spaţiu amplu, modern, la standarde ridicate, pe care ne vom strădui să-l facem cât mai atractiv pentru copii. Localul grădiniţei este format din şase săli de grupă, săli vestiar, grupuri sanitare moderne, cancelarii, un cabinet medical. Construirea acestei grădiniţe a reprezentat pentru noi o necesitate şi suntem încântaţi de faptul că administraţia locală şi cea judeţeană au susţinut şi susţin investiţiile în această direcţie. Copiii de la grădiniţa nostră vor avea cele mai bune condiţii pentru derularea activităţilor specifice învăţământului preşcolar. Trebuie precizat faptul că lucrările începute în anul 2007 printru-un proiect iniţiat de Minsiterul Educaţiei au fost întrerupte în anul 2010 şi reluate în anul 2015 cu sprijinul administraţiei locale. În plus Consiliul Local Fălticeni ne-a alocat suma de 100.000 de lei în vederea achiziţionării de mobilier, perdele, covoare, sistem de securitate şi supraveghere, materiale didactice. În viitorul apropiat va fi amenajat un spaţiu de joacă în curtea grădiniţei. Mulţumim administraţie locale pentru sprijinul acordat”, ne-a declarat prof. Greta-Magda Zetu Ungureanu, directorul Centrului Bugetar Gradiniţe cu Program Normal “Voinicelul”.

Investiţie finalizată în şase ani

Prezent la inuagurarea noii investiţii, deputatul Ioan Stan a urat copiilor La mulţi ani şi a trecut în revistă investiţiile relizate în urbea de pe Şomuz în ultimii patru ani, o parte dintre ele având ca principali beneficiari preşcolarii şi elevii.

Alexandru Rădulescu, a venit cu mare bucurie la inaugurarea noii grădiniţe, “o realizare deosebită a primarului Cătălin Coman, care demonstrează încă o dată că este aproape de învăţământ, de copiii din Fălticeni. Această grădiniţă a avut o istorie mai veche, a fost începută în 2007, abandonată în 2010, iar în 2013, printr-un proiect naţional de dezvolatre locală al Guvernului Ponta s-a reuşit să se obţină banii şi astăzi putem admira ceea ce s-a realizat.

“Este un moment emoţionant, o grădiniţă frumaosă, o investiţie care nu s-a realizat foarte uşor pentru că a necesitat foarte multă muncă, foarte multă implicare. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să finalizez această investiţie, este meritul unei echipe, a constructorilor, a cadrelor didactice de la această grădiniţă şi a celor care au făcut ca totul să fie atât de frumos. Nu a fost uşor, dar când vedem aceşti copii frumoşi într-o casă nouă, toate difciultăţile şi amintirile neplăcute vor fi şterse. Dragi copii, stimate cadre didactice, să stăpâniţi sănătoşi această grădiniţă”, a spus primarul Cătălin Coman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.