Tandemul Gheorghe Cătălin Coman – Constantin Bulaicon vor conduce Municipiul Fălticeni în următorii patru ani

Vineri, 24 iunie, la Fălticeni a avut loc şedinţa de investire în funcţia de primar pentru profesorul Gheorghe Cătălin Coman, constituirea noului Consiliul Local şi alegerea viceprimarului.

La acest eveniment important au participat, printre alţii, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul Ioan Stan, şefii instituţiilor publice, manegeri şi administratori ai societăţilor comerciale, comanda Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi şi ai Poliţiei Municipale, etc.. Şedinţa a fost deschisă de un sobor de preoţi care s-au rugat pentru cei care vor conduce urbea de pe Şomuz în următorii patru ani, după care   suprefectul Atanasă Nistor l-a invitat pe decanul de vîrstă al consilierilor, prof. Vasile Sburlea (71 de ani),  să preia conducerea lucrărilor. Asistenţii preşedintelui au fost desemnaţi cei mai tineri consilieri, Alexandru Mihoc şi Răzvan – Petrică Haidău.  După acest moment s-au constituit cele două grupuri de consilieri locali (PSD şi PNL + ALDE) şi au fost aleşi membrii comisei de validare, care au examinat legalitatea alegerii fiecărui consilier. Validarea s-a făcut în ordinea alfabetică, prin votul deschis al consilierilor prezenţi la şedinţă.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a depus jurământul

După aceasta s-a trecut la depunerea jurămîntului de către cei 19 consilieri, pe formaţiuni politice, avînd următoarea  componenţă: PSD – 15 consilieri, PNL – 2 consilieri, ALDE – 2 consilieri. Preşedintele Judecătoriei Fălticeni, judecător Irina-Maria Ghiduc, a dat citire Hotărârii Judecătoriei Fălticeni privind validarea mandatului de primar a lui Gheorghe Cătălin Coman. A urmat depunerea jurământului de către primarul ales prof. Gheorghe Cătălin Coman şi astfel a fost validat  în funcţia de  primar al oraşului. Primarul Gheorghe Cătălin Coman a mulţumit locuitorilor oraşului pentru încrederea acordată, felicitând totodată membrii noului Consiliu Local. Edilul-şef al municipiului Fălticeniu a subliniat încă o dată că este deschis dialogului  permanent cu cetăţenii, că va continua proiectele începute în cei patru ani şi va iniţia noi proiecte de devoltare pentru ca Municipiul Fălticeni să devină un oraş modern.

„Sunt emoţionat pentru că astăzi suntem la un nou început. Când spun un nou început mă gândesc că în urmă cu 8 ani eram la un alt început, eram cel mai tânăr consilier local din mandatul 2008 – 2012. Mă mândream că la 30 de ani sunt consilier.

Din 2012 am avut 4 ani de muncă cu bune şi mai puţin bune, dar rezultatul votului din 5 iunie mă face să spun cu toată sinceritatea că a fost mai ales cu bune, că am demonstrat că putem să facem, aşa cum spune jurământul, tot ceea ce depinde de noi, pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Fălticeni, mă face să cred că ne-am ţinut cuvântul şi am reuşit ca împreună cu toţi colegii consilieri de la toate partidele să recâştigăm încrederea electoratului. Unii mai mult, alţii mai puţin, aşa este democraţia.

Respectăm votul şi dorinţa fălticenenilor şi mergem înainte, pentru că votul pe care ni l-au acordat fălticenenii, unora sau altora, a fost pentru respectarea jurământului. Am câştigat din două motive. Unul pentru că am făcut tot ce trebuia, eu ca primar şi colegii consilieri şi al doilea motiv că nu am făcut ceea ce nu trebuia. Am vorbit şi în campania electorală şi înainte de campanie de bine, de ceea ce avem noi de gând să facem, nu am vorbit pe nimeni de rău şi nu am aruncat cu noroi în nimeni. Peste tot am vorbit cetăţenilor doar de lucrurile pozitive pe care vrem să le facem. Este un mic secret a tot ceea ce a însemnat campanie electorală la Fălticeni. Îl spun acum pentru că pe viitor m-aş bucura să fie copiat de toate partidele pentru că am demonstrat că cetăţenii oraşului nostru asta vor: Să vorbim de bine! Le mulţumesc tutur celor care au avut încredere în mine şi echpia PSD, care au fost alături de noi, vechiul Consiliu Local, actualului Consiliu Local. Sunt convins că actualul Consiliu Local este un consiliu format din oameni foarte bine pregătiţi, un Consiliu superior din punct de vedere calitativ şi sunt convins că vom lucra extrem de bine în beneficiul cetăţenilor şi pentru viitorul municipiului”, a spus primarul Cătălin Coman.

Constantin Bulaicon a fost reales viceprimar cu 15 voturi

Următorul pas a fost alegerea viceprimarului prin vot secret dintre consilierii validaţi. Singura propunere a fost Constantin Bulaicon. În urma voturilor secrete în funcţia de viceprimar al municipiului a fost reales Constantin Bulaicon cu 15 voturi din 19 voturi valabil exprimate. La următorul punct de pe ordinea de zi s-a trecut la organizarea Comisiilor de specialitate, aprobarea numărului şi componenţei Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Fălticeni.

„Mulţumesc colegilor din PSD pentru votul acordat, domnului primar cu care am colaborat într-un mod extraordinar şi pentru încrederea acordată. Consider că atâta timp cât domnul primar nu ar fi fost mulţumit de activitatea mea, ar fi fost propuşi şi alţi consilieri pentru această funcţie. Mulţumesc cetăţenilor care au votat PSD într-un procent atât de mare şi îi asigur atât pe ei cât şi pe domnul primar că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru binele locuitorilor municipiului Fălticeni”, a spus viceprimarul Constantin Bulaicon.

Activitatea primarului şi Consiliului Local apreciată  de subprefectul Atanasă Nistor

La sfîrşitul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Fălticeni a luat cuvîntul subprefectul Atanasă Nistor.

“Felicit pe domnul primar pentru noul mandat, să îl duceţi până la capăt ca şi pe precedentul. Domnul Cătălin Coman este singurul primar care mă deranja permanent cu telefoane la Prefectură pentru legalitate sau pentru a clarifica diferite situaţii. Aveţi un om bătăios, un om interesat pentru oraş. Cetatea a câştigat un edil foarte bun. Îl felicit şi pe domnul Bulaicon pentru noul mandat. Hotărârile emise de noul Consiliu Local să fie în bază legală pentru a nu fi nevoiţi să le revocăm sau să le atacăm în instanţă”, a spus Atanasă Nistor.

“ Este un moment foarte important pentru Municipiul Fălticeni. Aţi reuşit să vă propuneţi ţinte majore, să aveţi realizări de amploare şi sunt convins că undeva, cândva, în cartea de istorie a acestei zone se va scrie despre această guvernare locală din mandatul 2012 – 2016 ca despre mandatul celor care au redat speranţa celor care trăiesc în Municipiul Fălticeni”, a caracterizat liderul PSD Suceava Cătălin Nechifor, mandatul recent încheiat al primarului Cătălin Coman şi al Consiliului Local.

            Componenţa Consiliului Local Fălticeni

Consiliul Local al Municipiului Fălticeni este format din PSD – Bulaicon Constantin (58 de ani, inginer), Dulgheriu Maria (54 de ani, educatoare), Matei Gabriel (45 de ani, profesor), Sburlea Vasile (72 de ani, profesor, pensionar), Arteni Gheorghe (59 de ani, inginer, administrator), Murariu George-Bogdan (35 de ani, jurist, gestionar), Sandu loan-Sergiu (26 de ani, economist, director executiv), Cojocaru Eugenia-Liliana (57 de ani, medic primar), Tomescu Laurenţiu-Daniel (46 de ani, profesor), Grigoraş Liviu (60 de ani, inginer, pensionar), Corbu Luminiţa-Claudia (31 de ani, economist, profesor), Mihoc Alexandru (23 de ani, economist, manager), Haidău Răzvan-Petrică (25 de ani, tehnician operator tehnică mecanică, reprezentant comercial), Deleanu Liviu-Daniel (48 de ani, profesor), Chirilă Gabriela-Violeta (49 de ani, asistent medical); PNL – Popa-lon Olguţa (52 de ani, profesor), Fodor Dinu-Dan (60 de ani, inginer, administrator); ALDE Aldea Gheorghe (51 de ani, economist), Asaftei Titianu Ion (55 de ani, ofiţer – pensionar).

Au renunţat la fotoliile de consilieri municipal, profesorul Gheroghe Cătălin Coman, ales în funcţia de primar, locul său fiind ocupat de Chirilă Gabriela-Violeta şi Mihailă Vasile-Liviu (42 de ani, preot, liber profesionist), în locul său fiind validat Fodor Dinu-Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.