Zilele Municipiului Fălticeni

Zilele Municipiului Fălticeni se vor desfăşura în perioada 15-20 iulie, manifestarea cuprinzând evenimente dedicate tuturor categoriilor de consumatori ai actului de cultură şi divertismentului: spectacole de muzică uşoară şi populară, lansări de carte, târgul meşterilor populari, activităţi culturale şi religioase, competiţii sportive, aniversarea cuplurilor la împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Cap de afiş la Zilele Municipiului Fălticeni va fi concertul trupei Direcţia 5 din ziua de 17 iulie.

Vineri, 15 iulie, la Biblioteca „Eugen Lovinescu” va avea loc lansarea cărţii „Suflet de orfan”, autor Saveta Vărăreanu, după care profesoara Lenuţa Rusu, cunoscută solistă de muzică populară din zona Fălticeni, va susţine un recital folcloric.

Sâmbătă, 16 iulie, la ora 6,00, pe Iazul Şomuz se va da startul ediţiei a IV -a a concursului de pescuit – Cupa „Nada Florilor”. La ora 9,00 la Sala de sport „Gabriel Udişteanu”, va începe ediţia a V –a a turneului de tenis de masă Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, inclus în Circuitul AMATUR. Tot de la aceeaşi oră, pe terenul cu zgură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” va fi organizat un turneu tenis de câmp pentru adulţi. După amiază, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, „Sub semnul Lovineştilor”, vor avea loc lansări de carte: „Însemnări la apusul soarelui”, autor dr. Roxana Cristian; „Strigături şi chiuituri fălticenene”, autor Vasile Gh. Popa; „Emigranţii”, autor dr. Vasile V. Popa şi un recital muzical de flaut susţinut de prof. univ. Nicolae Maxim.

Duminică, 17 iulie, de la ora 9,00, pe stadionul „Tineretului” va fi organizat tradiţionalul meci de fotbal, OLD BOYS (’80-’90), între echipele Foresta Fălticeni şi C.S.M. Suceava, iar pe terenul cu zgură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” se va desfăura un turneu de tenis de câmp din Circuitul Tenis 10.

După – amiază, pe scena din Piaţa „Nada Florilor”, va avea loc începând cu ora 18,00 un spectacol susţinut de solişti vocali şi formaţii locale urmat de finala Concursului „Ai şi tu talent”, ediţia a II –a. Înainte de premierea olimpicilor, sportivilor, cadrelor didactice şi antrenorilor, pe scenă va urca Vraciul, seara încheindu-se cu spectacolul „Salut! Ce faci?” al trupei Direcţia 5.

Luni, de la ora 19,00, pe scenă vor urca Ansamblul „Cetiniţa” al Căminului Cultural Boroaia, Formaţia „Activ”, seara încheindu-se cu un spectacol Emil Lassaria&Caitlyn.

Marţi, începând cu ora 10,00, la Baza de Agrement „N. Florilor”, va avea loc ediţia I a Concursului de inot Cupa „Nada Florilor”. De la ora 17,00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va avea loc lansarea albumului „Irimescu demiurg de tăceri”, autor criticul de artă, prof. Gheorghe A.M. Ciobanu. Albumul va fi prezintat scriitorul Grigore Ilisei. Seara, pe scena din centrul oraşului, vor concerta Mateo şi Ligia & Band.

Ziua de miercuri va începe cu Sfânta Liturghie de Sfântul Ilie oficiată de un sobor de preoţi din protopopiatul Fălticeni la Biserica cu hramul „Sfântul Ilie”, urmată de o procesiune religioasă pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Catedrala „Invierea Domnului” – Biserica Sf. Ilie. Tot în aceeaşi biserică, de la ora 16,00, vor fi omagiate cuplurile care au împlinat 50 de ani de căsătorie.

De la ora 16,00, pe scenă vor concerta tinere talente fălticenene, formaţia „Torent”, Ionuţ Vieru, Doina şi Ciprian Petroaie, Valentin Bertea, Alexandru Brădăţan, Alexandru Recolciuc, Grupul Vocal “Balada”, condus de prof. interpret Maria Tanasă.

Seara se va încheia cu spectaclul susţinut de Orchestra de folclor profesionist “Rapsozii Botosanilor” şi soliştii Dan Doboş, Constantin Petrescu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Cornelia Ciobanu, Sofia Vicoveanca şi un foc de artificii.

În perioada 16 – 20 iulie, pe Aleea Pietonală, se va desfăşura Târgul meşterilor populari şi Târgul de antichităţi, iar pe stadionul „Nada Florilor” va funcţiona bâlciul anual.

Falticeni-ZMF Detaliere evenimente Falticeni-AFIS concerte ZMFS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.