Moldova Classic Rally, ediţia a-IV-a, se desfăşoară în judeţul Suceava

A patra ediţie a Moldova Classic Rally se desfăşoara în judeţul Suceava, în perioada 8-9 iunie 2018. Competiţia destinată maşinilor de epocă a fost concepută ca o acţiune regională şi este organizată anual în diferite judeţe ale Moldovei prin iniţiativa filialeor judeţene a Retromobil Club Romania.

Aşa cum am afalt de la Iulian Todirică, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, Moldova Classic Rally este unul din cele 7 evenimente care compun Campionatul de Competiţii de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CCRVI).

“Evenimentele tip Competiţii de Regularitate care compun C.C.R.V.I. sunt competiţii de regularitate care se desfăşoară în etape, pe baza timpilor şi a vitezei medii impuse. Pe durata fiecărui eveniment participanţii trebuie să se supună codului rutier în vigoare iar viteza medie pe etapă nu poate depăşi 50 km/h.

MCR 2018 se va desfăşura pe un traseu de 350 de kilometri şi va avea o distanţă totală a Testelor de Regularitate de aproape 180 de kilometri. Calitatea carosabilului pe traseul ales este foarte bună excepţie făcând 30 de kilometri unde carosabilul prezintă unele denivelari (asfalt peticit şi câteva gropi)”, ne-a spus Iulian Todirică.

Participanţii pot opta pentru participare în regim de raliu de regularitate. Pentru cei care doresc o abordare mai degajată a traseului, începând din acest an, organizatorii au introdus şi categoria raid (traseu identic, dar necronometrat).

De la ora 10.00 se va da startul primei etape de raliu din maşinile ajungând la Suceava pe traseul Fălticeni – Rădăşeni – Cornu Luncii – Măzănăeşti – Ciprian Porumbescu – Ilişeşti – Stroieşti – Suceava. Vineri, în jurul orei 15.30 se va da startul etapei a II-a, pe traseul Suceava – Şcheia – Părhăuţi – Solca – Cajvana – Arbore – Suceviţa. A treia etapă va fi avea loc sâmbătă pe traseul Suceviţa –Marginea – Rădăuţi, cu o oprire la Horodnic de Jos, unde automobiliştii vor vizita Muzeul de motociclete clasice al omului de afaceri Alexandru Scheul. În jurul orei 14.30, se va da startul ultimei etape din  Moldova Classic Rally, pe traseul Rădăuţi-Solca-Vârfu Dealului-Gura Humorului-Molid-Palma, cu punct final din nou la Suceviţa.

Desfăşurarea evenimentului este susţinută de Retromobil Club Romania şi de sponsori: Romfour, Motul, Gamar Construct, BCR, Atlantis Gold, Sanimet, Killer, Burciu Trans srl, Vidarom, Dasmar, Tiger-Com srl.

 

Programul raliului este urmatorul:
Vineri 8 iunie
09.00-10.00 – primirea participanţilor în Autogara Romfour din Fălticeni
10.00 – START Raliu (Etapa 1)
12.00-13.00 – FINISH Etapa 1/Servirea mesei de pranz la restaurant “La Cetate” – municipiul Suceava
13.00-15.30 Vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Muzeul Satului Bucovinean.
15.30 – START Etapa 2
19.00 -19.40 FINISH Etapa 2 (Parcare Popas Turistic Bucovina) Suceviţa

Sâmbăta 9 iunie
10.00 – START Etapa 3 (Popas Turistic Bucovina)
11:30 -12:10 FINISH Etapa 3 şi vizită Muzeul motocicletelor clasice din Horodnicul de Jos
13.00 – 14:30 Expoziţie vehicule istorice în Rădăuţi

14:30 – 15:10 START Etapa 4
18:00 – 18:40 FINISH Raliu (Parcare Popas Turistic Bucovina) Suceviţa
20:00 – 24:00 Cină festivă şi Festivitatea de Premiere

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.