Şi păpușile poartă ie!

Muzeul Satului Bucovinean invită publicul la o expoziție de excepţie: Şi păpușile poartă ie!, realizată de Muzeul Naţional al Bucovinei şi Asociaţia „Muzeul Jucăriilor” din Bucureşti.

Casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean va găzdui, pe perioada verii, un număr de 367 de păpuși, toate îmbrăcate în costume tradiționale specifice zonelor pe care le reprezintă.

Pasionaţii colecţionari Cristian şi Mihail Dumitru, reprezentanţii Asociaţiei „Muzeul Jucăriilor”, care au pus la dispoziţie preţioasele exemplare, au adunat păpuşi din toată lumea. Astfel, publicul are ocazia să vadă exemplare minunate de păpuşi îmbrăcate în port popular sau vestimentaţie specifică zonelor de provenienţă, din România, Rusia, Italia, Germania, Polonia, Japonia, India etc.

Expoziţia a fost vernisată pe 24 iunie, de Ziua Universală a IEI și de Sânziene, şi este deschisă publicului de marţi până duminică, de la ora 10 până la ora 18

, în intervalul orar de vizitare a Muzeului Satului Bucovinean. Organizatorii au luat toate măsurile ca normele sanitare şi de distanţare să fie respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.