„Educaţia prioritară, nu doar în campanie electorală!”

Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel judeţean, a lansat pe 27 august proiectul „Educaţia prioritară, nu doar în campanie electorală!” prin care se cere tuturor candidaţilor la funcţii publice locale sau judeţene să semneze un angajament prin care să-şi asume crearea unui climat educaţional ce se pliază pe interesele şi nevoile elevilor.

Prin intermediul platformei create de o agenţie de digitalizare, se va concretiza un proces de transparenţă decizională, deoarece orice persoană interesată va putea afla ce candidaţi au ales sau nu să îşi orienteze acţiunile în beneficiul elevilor din teritoriu.

Odată cu semnarea scrisorii de angajament, reprezentanţii partidelor politice în cauză şi candidaţii la alegerile locale se angajează în respectarea integrală a drepturilor dobândite de principalii beneficiari şi în procesul de militare pentru acestea în cadrul oricărui for decizional. Implicarea în dotarea şi modernizarea şcolilor şi a internatelor şcolare în aşa fel încât acestea să ofere elevilor şi profesorilor condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional sunt doar câteva dintre aspectele definitorii scrisorii de angajament. De asemenea, aceştia vor garanta transparenţă în toate demersurile pe care le întreprind, asigurându-se că toţi factorii interesaţi vor putea accesa cu uşurinţă informaţiile de interes public. Periodic se vor întâlni cu elevii reprezentanţi pentru a radiografia microsistemul de învăţământ din perspectiva acestora, pentru a dezvolta mecanisme şi instrumente menite să rezolve problemele principalilor beneficiari din respectiva localitate.

“E timpul ca decidenţii să investească cu adevărat în tineri! Nu mai putem accepta ca actuala clasă politică să taie aripile elevilor şi să nu considere subiectul educaţiei o prioritate. De aceea, ne dorim ca toţi candidaţii la alegerile locale să semneze scrisoarea de angajament şi să implice elevii în procesele decizionale ce îi vizează în mod direct. Problemele beneficiarilor primari ai educaţiei nu pot fi rezolvate prin presupunere. Este imperios necesar implementarea unui proces de co-dezvoltare şi consultare!” precizează Rafael Barac Bologa, Preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.