80% din instituţiile de învăţământ din judeţ au stabilit scenariile de funcţionare 

Îm şedinţa extraordinară de lucru a CJSU Suceava, convocată de prefectul Alexandru Moldovan, vineri, 4 septembrie, s-a evaluat intermediar modul în care sunt respectate prevederile imperative ale Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei si Cercetării şi Ministerului Sănătaţii nr. 5487/1494 din 31.08.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 804/ 01.09.2020 prin care au fost stabilite măsurile şi mijloacele pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV- 2, în contextul începerii noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică.

„Din analiza preliminară prezentată de domnul inspector şcolar general Grigore Bocanci a rezultat că, în urma demersurior întreprinse şi a măsurilor adoptate până la această dată, 80% din instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava au stabilit scenariile de funcţionare în funcţie de situaţia epidemiologică şi de resursele umane şi logistice de care dispune fiecare unitate de învăţământ în parte”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

DSP Suceava va transmite ISJ şi CJSU situaţia epidemiologică actualizată la nivelul fiecărei localităţi din judeţul Suceava, astfel încât să poată fi verificată concordanţa scenariilor propuse de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ cu criteriile epidemiologice clar stabilite în Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Având în vedere că până cel târziu la data de 10.09.2020 toate unităţile de învăţământ trebuie să decidă asupra unuia dintre scenariile de organizare şi funcţionare a cursurilor, pe data de 08.09.2020, la ora 10.00 urmează a fi organizată o videoconferinţă la care vor participa toţi directorii unităţilor/ instituţiilor de învăţământ din judeţul Suceava, reprezentanţi ai IŞJ, Instituţiei Prefectului-judeţul Suceava, DSP şi ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.