Noul terminal al Aeroportului Suceava va permite dublarea numărului de pasageri

Terminalul al doilea pe Aeroportul Suceava, construcţie de 3,3 milioane de euro, făcută din banii Consiliului Judeţean Suceava,  şi care se apropie de finalizare, va permite dublarea numărului de pasageri procesaţi.

Suprafaţa construită a aerogării se extinde cu 1400 de mp, noul terminal fiind un pas spre confort şi civilizaţie pentru cei care vor să zboare de pe aeroportul Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că pentru plecări externe este rezervat un spaţiu de 365 de mp, cu condiţii civilizate.

Totodată, este amenajat un spaţiu de circa 1000 de mp pentru sosiri.

Noul circuit la sosiri va fi pe la parter şi se va urca pe scări sau cu liftul şi se va ajunge în zona în care se fac verificările privind documentele. Se vor putea procesa circa 300 de pasageri pe oră şi se dublează capacitatea actuală.

Cele două terminale vor avea o capacitate de procesare a circa 650.000 de pasageri anual. Actualul terminal va fi folosit pentru sosiri şi plecări curse interne, dar va fi folosit şi pentru plecări curse internaţionale pentru că va fi reamenajat pentru a creşte capacitatea de procesare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.