Gheorghe Cătălin Coman rămâne primarul municipiului Fălticeni

La Alegerile Locale din 2020, fălticenenii au votat pentru continuitate. Oameni au avut încredere în Gheorghe Cătălin Coman şi proiectele sale, munca depusă de acesta în primele două mandate fiind apreciată de cetăţenii care l-au votat în număr mare.

În municipiul Fălticeni s-au prezentat la urne, la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, un număr de 11.210 persoane cu drept de vot dintr-un număr total de 25.895 de alegători înscrişi în listele electorale din Circumscripţia electorală Fălticeni. Aceştia şi-au exprimat opţiunile electorale pentru alegerea primarului, Consiliului Local, preşedintelui Consiliului Judeţean şi Consiliului Judeţean.

Pentru alegerea primarului au fost 10.971 voturi valabil exprimate. Un număr de  7.634 (69,58 %) fălticeneni  şi-au dorit ca profesorul Gheorghe Cătălin Coman (PSD) să rămână la cârma oraşului pentru al treilea mandat, 1.505 voturi (13,72 %) au fost în favoarea lui Ionel Vasiliu (PNL), 1.351 alegători (12,31 %) l-au votat pe Gheorghiţă Mîndruţă (Alianţa USR – PLUS). 159 voturi (1,45 %) a primit Gheorghe Aldea (PMP), 153 voturi (1,39 %) au fost acordate lui Ioan Ilişescu (Pro România), 121 (1,1%) lui Marius Amariei (AUR), iar candidatul ALDE, Constantin Blanariu (0,44) a primit din partea fălticenenilor 48 voturi, Un număr de 219 au fost declarate nule.

Cei mai activi alegători din Fălticeni au fost persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani, care reprezintă aproximativ 43,61% din totalul votanţilor, după care urmează persoanele trecute de 65 de ani care reprezintă 19,65 % din alegători. Din segmentul de vârstă 18 – 24 de ani, s-au prezentat la vot doar 757 tineri. Un număr de 57 de persoane au solicitate urna mobilă, 178 au votat pe listele suplimentare, iar 10.973 au votat pe listele permanente şi complementare.

În urma alegerilor locale de duminică, pentru Consiliul Local au fost exprimate tot un număr de 10.840 voturi valabile. Din cele nouă formaţiuni politice care s-au înscris în cursa electorală pentru a ocupa cele 19 fotolii din Sala de Şedinţe „Iorgu Radu” a Primăriei Fălticeni, doar PSD, PNL şi Alianţa USR- Plus vor forma deliberativul local. PSD a obţinut pentru Consiliul Local voturile a 6.521 de alegători, PNL a obţinut 1.914 voturi, în timp ce Alianţa USR- Plus a obţinut 1.352 voturi. Restul partidelor au obţinut: 265 voturi – Partidul Mişcarea Populară, 223 – Pro România, 167 – Alianţa pentru Unirea Românilor, 162 – Partidul Ecologist Român, 132 voturi au revenit Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), pe ultimul loc situându-se Partidul Puterii Umaniste, care a reuşit să obţină votul de la 104 fălticeneni. Un număr de 350 de voturi au fost nule

  În componenţa Consiliului Local Fălticeni vor fi 13 consilieri PSD, 4 consilieri PNL şi 2 de la USR.

Primarul reales Gheorghe Cătălin Coman a transmis un mesaj de mulțumire pe rețelele de socializare, anunțând totodată că va continua proiectele deja începute, dar și altele noi.

„Dragii mei fălticeneni vă mulțumesc pentru încredere și sprijin ! Vă mulțumesc pentru gândurile bune ! Vă mulțumesc pentru tot ce am realizat împreună ! Pentru prima dată după Revoluție un primar câștigă al treilea mandat ! Acest lucru mă obligă să muncesc și mai mult pentru orașul nostru ! Proiectele noastre continuă ! Fălticeniul se dezvoltă!”, a anunțat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Liberalul Ionel Vasiliu și-a recunoscut înfrângerea pentru funcția de primar, simțindu-se responsabil pentru rezultatul obținut de PNL la Fălticeni.

“Cred că aici la Fălticeni, surpriza alegerilor a fost una neaşteptată pentru toţi sau doar pentru unii, a fost una mai mult decât dezamăgitoare, dar, se pare că, aşa este politica, aşa sunt oamenii, aşa este viaţa. Pentru acest rezultat slab, mă simt mai mult decât responsabil, este dezonorant în faţa familiei, a prietenilor, a fălticenilor, a tuturor celor ce au crezut în mine şi în echipa liberală, în această şansă, fapt pentru care îmi pare sincer rău. Eu chiar am crezut şi cred în continuare! Sper ca această experienţă, în care am cunoscut mult mai mult oamenii, în care am învăţat din nou să luptam împreună pentru o cauză nobilă, în care ne-am făcut prieteni noi sau i-am descoperit pe cei care ne sunt cu adevărat prieteni, să nu vă facă să abandonaţi crezul pentru care am stat pe baricade câteva luni, crezul care ne-a adus împreună, crezul de a fi oameni şi a trăi în normalitate, de a trăi liberi. Vreau să-i felicit pe toţi candidaţii sinceri şi onești, cât şi echipele lor, Fălticeniul are nevoie de implicarea tuturor, are nevoie de oameni cinstiţi, pregătiţi şi preocupaţi de ceilalţi. Sper ca pe mai departe să vedem lucrurile altfel, dar cu aceeaşi determinare, în unitate şi respect reciproc, să reuşim să realizăm ceea ce ne-am propus, dar, doar între oameni şi pentru oameni, pentru că se poate, Falticeniul are nevoie de noi, de toţi. Cu sinceritate mă aplec în faţa voastră şi vă mulţumesc!”, a postat pe o reţea de socializare Ionel Vasiliu, după aflarea rezultatelor finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.