Fluturi vii la Shopping City Suceava

În perioada 6 – 19 noiembrie 2020,  la Shopping City Suceava, într-un terariu special amenajat pe galeria comercială, în zona magazinului Pepco, revine expoziția de fluturi tropicali vii în cadrul căreia pot fi văzuți peste 150 de fluturi vii, originari din America de Sud și din Asia.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa Fluturilor Praid, din județul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România, unde micile făpturi sunt crescute într-un cadru special, într-o clădire în care au propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00 – 19:00, începând de vineri, 6 noiembrie, până pe 19 noiembrie.

Intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii. Evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță, respectând toate măsurile și regulile impuse în contextul epidemiologic actual. Astfel că purtarea măștii în spațiul special amenajat, respectarea distanței sociale, precum și folosirea soluțiilor de dezinfectare puse la dispoziție de organizatori sunt măsuri obligatorii pentru cei care doresc să viziteze expoziția.

În primele zile ale expoziției, printre diversele specii de fluturi zburători, vor fi prezentate, într-un incubator special, și crisalide (coconi). Astfel că, din a șasea zi a expoziției, sub ochii admiratorilor de toate vârstele, fluturii vor prinde viață. Așadar, cei mai norocoși dintre vizitatori vor avea prilejul de a fi martorii unui moment unic, momentul în care fluturii prind viață, părăsind învelișul crisalidei.

Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), precum și fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc mereu, Regina Africană, Prinţesa Aripi-de-sticlă (Greta Oto) sunt câteva dintre atracțiile ce vor putea fi admirate la Shopping City Suceava.

Conform proprietarilor Casei Fluturilor Praid, fluturii provin de la fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa, ajungând la aceștia sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde, după câteva zile, în funcţie de specie, deja transformaţi din omizi, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Pe parcursul expoziției vom avea mai multe exemplare reprezentând 8 – 9 specii de bază şi 6 – 7 specii schimbătoare, metamorfice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.