Ambulatoriu pentru diabet la Spitalul de Urgenţă Suceava

La Suceava se va înființa un ambulatoriu pentru bolnavii de diabet, acesta urmând să-și desfășoare activitatea în clădirea preluată de Consiliul Județean de la Direcția de Sănătate Publică.

”Datorită pandemiei, activitatea ambulatoriului de diabet zaharat se realizează prin consultații la distanță, prin telemedicină care oferă un număr mare de servicii, un ajutor medical mult mai convenabil și accesibil. În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de câte ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung și reducând către zero riscul infectării COVID a pacienților noștri cu diabet zaharat.

Împreună cu conducerea actuală a Spitalului Județean Suceava, managerul doctor Alexandru Calancea, am identificat un spațiu nou, o clădire care va avea două etaje și va fi dedicată exclusiv activității medicale a Centrului Antidiabetic Județean Suceava. Astfel, se permite accesul pacienților direct, putând fi consultați „față în față”, într-un spațiu izolat de clădirea spitalului, fără a mai exista riscul de infectare COVID 19”, a declarat medicul Claudiu Cobuz, șeful secției de Diabet zaharat, nutriție și Boli Metabolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.