Prefectura Suceava recomandă sucevenilor să respecte distanţare fizică în cadrul întâlnirilor din familie şi să limiteze contactul direct cu alte persoane din afara familiei restrânse

Pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Prefectura Suceava face următoarele recomandări:

PURTAŢI MASCA de protecţie, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât şi pe cei apropiaţi!

RESPECTAŢI regulile de distanţare socială în cadrul întâlnirilor familiale şi LIMITAŢI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

EVITAŢI zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct/interacţiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

EVITAŢI atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

PASTRATI O DISTANTA SEMNIFICATIVA, de 1,5 metri, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi.

Încercaţi tot timpul să PĂSTRAŢI DISTANŢA FIZICĂ FAŢĂ DE ALTE PERSOANE din magazin sau din piaţă, evitaţi aglomeraţiile de la raft sau cozile din pieţe şi reveniţi atunci când este mai liber sau optaţi pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomeraţie.

În cazul în care vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să NU staţi faţă în faţă cu alte persoane.

Asiguraţi-vă, după folosirea transportului în comun, că v-aţi igienizat mâinile înainte de a vă atinge faţa, nasul sau gura.

Folosiţi, pe cât posibil, rute sau modalităţi alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiţi intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

 

RESPECTAŢI cu stricteţe regulile de igienă personală, recomandate de autorităţi pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi pe cei apropiaţi!

APELAŢI TELVERDE 0800800165 – cetăţenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecţie.

APELAŢI TELVERDE 0800800358, cetăţenii pot apela pentru recomandări şi informaţii legate de COVID-19.

APELAŢI NUMĂRUL UNIC DE URGENŢĂ 112, doar pentru situaţii de urgenţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.