Începe distribuirea pachetele cu produse alimentare prin POAD

Marți, 9 februarie, în municipiul Fălticeni începe distribuirea pachetele cu produse alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2018 – 2020 (POAD). Pachetele sunt achiziţionate cu bani de la Uniunea Europeană, iar de ele beneficiază 74 de beneficiari ai venitului minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 şi 179 de familii (675 de persoane) beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Fiecare pachet cu alimente conţine 5 kg. de făină albă de grâu, 4 kg. de mălai, 2 pungi a câte 400 grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg. de zahăr, 4 kg. orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 pateuri de ficat de porc, 2 borcane sau 2 cutii metalice cu  compot de fructe, un borcan sau o cutie cu gem de fructe şi un gem de fructe dietetic.

Produsele alimentare vor fi distribuite în intervalul orar 9.00-13.00. Punctul de distribuţie este organizat în sediul vechii Judecătorii, Corpul B al Primăriei Fălticeni. Beneficiarii trebuie să prezinte actul de identitate în original.

Pentru persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, dovedite în baza anchetei sociale, persoanele dependente cu handicap grav sau accentuat, precum şi cele care locuiesc în aşezările informale, se va stabili ulterior perioada de distribuire a acestor produse, în funcţie de stocurile rămase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.