Fălticenenii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Fălticenenii pot subscrie începând de luni, 8 februarie, pentru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. Sunt emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu maturități de 1, 3 și 5 ani.

Emisiunile de titluri de stat sunt o alternativă de economisire avantajoasă comparativ cu depozitele bancare deoarece veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Pentru emisiunile din această lună, perioada de subscriere se va încheia pe data de 24 februarie. Rata dobânzii este de 3% – 1 an, 3,30% – 3 ani, 3,45% – 5 ani, fără plafon individual de subscriere, adică o scădere cu 0,25 % față de precedenta emisiune de titluri de stat.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 08.02-24.02.2021; de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 08.02-23.02.2021 în mediul urban și în perioada 08.02-22.02.2021 în mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate a supratitlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.