Meteorologii prognozează o perioadă mai rece decât în mod obișnuit

Cel mai frig va fi în intervalul 12-16 februarie, când vor fi condiții de ger.

În perioada 9 – 15 februarie, valorile termice vor fi mai mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

La Fălticeni, vreme bună va fi miercuri, 10 februarie, cân vom avea cer senin, o maximă de 2 grade şi o minimă nocturnă de 1 grad. Conform previziunilor, cea mai caldă zi va fi cea de joi, 11 februarie, cînd în zona noastră sînt aşteptate maxime de 4 grade, dar și câteva precipitații, la început sub formă de ploaie, care se va transforma în lapoviță și apoi în ninsoare. Trebuie spus că din noaptea de joi spre vineri, 12 februarie, registrul meteo se schimbă, astfel că vineri la amiază se vor înregistra -9 grade. Noaptea vine gerul iar minima ajunge la -13 grade. Sîmbătă, 13 februarie, va fi tot o zi rece, maxima zilei ajungând la -8 grade, în timp ce minima nocturnă coboară la -13 grade. Duminică 14 februarie, ne putem aştepta la -6 grade ziua şi -14 grade peste noapte, gerul fiind prezent și în dimineața zilei de luni.

Vremea în săptămâna 15 – 22 februarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa sub cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în nord-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nordice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.