400 de locuri în cele două școli care formează subofițeri jandarmi

Tinerii care vor să îmbrace uniforma de jandarm au șansa de a ocupa unul dintre locurile scoase la concurs în unitățile de învățământ postliceal.

Anul acesta, în perioada februarie – aprilie, se organizează o nouă sesiune de admitere în vederea ocupării celor 400 de locuri disponibile în cele două unități de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, sunt disponibile 200 locuri, din care 155 la l.G.J.R. (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române), fiind 4 locuri pentru rromi și 2 locuri minorități, 25 S.I.E.(Serviciul de Informații Externe)  și 20 S.P.P (Serviciul Protecție și Pază) .

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, numărul total este de 200 de locuri, din care 175 I.G.J.R. (4 locuri rromi și 2 locuri minorități) și 25 S.I.E.

În perioada 15 februarie – 28 februarie, persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere la Biroul  Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare sunt repartizați într-un centru zonal din țară.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesio…, și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – http://www.scoaladragasani.ro; școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – https://www.jandarmeriafalticeni.ro

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.