Campania de vaccinare pentru cadrele didactice a demarat miercuri

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a cadrelor didactice a început miercuri dimineață și în județul Suceava.

În perioada 24 februarie – 10 martie, personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serurile AstraZeneca (pentru persoanele de până în 55 de ani) și Pfizer (recomandat și persoanelor cu vârste de peste 56 de ani).
Programarea pentru vaccinare se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene și cel al Municipiului București, care vor transmite mai departe, către Direcția de Sănătate Publică (DSP), listele nominale cu persoanele eligibile din cele două categorii de vârstă menționate mai sus.
La nivelul CNCAV, a fost elaborată Instrucțiunea privind vaccinarea personalului din învățământ și creșe și a fost transmisă fiecărui județ în parte, DSP-urilor și Ministerului Educației.

”Pentru această acțiune au fost dedicate centrele de vaccinare de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” și de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin”, din municipiul Suceava, iar până în prezent s-au înscris pentru vaccinare aproximativ 200 de cadre didactice”, a precizat purtătoare de cuvânt a DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat, miercuri, în cadrul vizitei de la Centrul de vaccinare anti-COVID organizat la Romexpo, că, cadrele didactice vor rămâne „eligibile” pentru imunizare pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare anti-COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.