Se pregateste modernizarea căii ferate dintre Suceava și Pojorâta

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat, marți, 23 martie, licitația deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Pojorâta – Suceava (subsecțiunea 3 a tronsonului Apahida – Suceava).

Potrivit anunțului de  participare publicat pe SEAP, durata contractului este de 23 luni, iar studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Pojorâta – Suceava, în lungime de aproximativ 85 kilometri, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

Se are în vedere creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță. Documentația care va trebui realizată are în vedere proiectarea necesară executării unor lucrări în urma cărora pe tronsonul respectiv de cale ferată să se poată circula – pentru trenurile de călători – la viteza maximă de circulație de 160 km/h, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987 lei, sursa de finanțare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale.

Pe 10 februarie a.c. a fost publicat pe SEAP un alt anunț de participare privind o licitație deschisă în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru subsecțiunea 1 a tronsonului de cale ferată de la Apahida la Suceava pentru ronsonul Apahida – Ilva Mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.