6 studenți voluntari, premiați pentru implicarea în proiectele de dezvoltare durabilă “EduGreen” și “EN – POWER”

Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară a premiat 6 studenți voluntari de la specializarea Asistență Socială din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava. În perioada Noiembrie 2020 – Ianuarie 2021, Anamaria Boca, Andreea Boca, Iuliana Buta, Roxana Canciuc, Alexandra Popovici și Anamaria Zugravu au desfășurat stagii de voluntariat în domeniul social, lucrând îndeaproape cu specialiștii asociației pentru implementarea proiectelor “EduGreen” și “EN – POWER”

Evenimentul s-a desfășurat la sediul ACDC, cu participarea Președintelui Asociației – Vasile Gafiuc, Vlad Adomnicăi – coordonatorul voluntarilor din cadrul aceleiași instituții și a Lector univ. dr. Cristina Cormoș de la departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Universității. Din grupul celor 6 studenți face parte și Iuliana Buta, reprezentantă a Instituției Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Suceava, care a sprijinit buna desfășurare a celor două proiecte prin activitatea de advocacy.

Președintele Asociației a înmânat tuturor voluntarilor diplome, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse în sfera incluziunii sociale, urmat de prezentarea susținută de Vlad Adomnicăi, prin care au fost amintite momente de pe tot parcursul colaborării și mai multe mesaje de susținere din partea membrilor ACDC. Premierea s-a încheiat cu o sesiune de feedback, în vederea îmbunătățirii stagiilor de voluntariat.

Proiectul EduGreen – “Acces la educație prin intermediul energiei verde” s-a desfășurat în perioada Noiembrie 2020 – Ianuarie 2021, cu scopul de a facilita accesul la educație pentru 30 de copii din clasele V – VIII din cătunul Țîmpoceni, comuna Păltinoasa, Suceava. Voluntarii s-au deplasat în teren de mai multe ori pe parcursul celor 12 săptămâni, desfășurând anchete sociale pentru 75 de familii, unde locuiesc aproximativ 190 de copii. Cu sprijinul financiar acordat de Enel România, au fost achiziționate obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru acești școlari, cât și tablete care să le permită accesul la educație în contextul școlii online.

Cu prilejul acestor deplasări, s-au desfășurat și acțiuni de identificare a profilului consumatorilor vulnerabili de energie electrică din Regiunea de Nord – Est, nevoile acestora fiind însumate prin proiectul “EN – POWER”, implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, alături de parteneri locali.

Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară este o organizație care sprijină dezvoltarea comunitară prin activități de consultanță în domenii cheie pentru dezvoltarea durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.