Delgaz Grid a investit peste 37 milioane de lei în modernizarea sistemului de distribuție a energiei electrice din județ

Delgaz Grid a investit peste 37 milioane de lei în 2020 pentru modernizarea sistemului de distribuție a energiei electrice din jud. Suceava

Pentru anul în curs compania și-a propus un buget de investiții de circa 59,3 milioane lei (12,2 milioane euro), cu 60% mai mare față de anul precedent;

 Delgaz Grid, compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Gru-pului E.ON România, a investit anul trecut 37 milioane lei (peste 7,7 milioane euro) pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din judeţul Suceava.

Una dintre priorități este modernizarea și automatizarea infrastructurii prin montarea de echipamente telecomandate în stații și posturi de transformare, în rețelele de medie tensiune și integrarea acestora în SCADA (achiziție de date, comandă și control de la distanță).

Rezultatele investițiilor sunt vizibile, calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice oferit clienților noștri, în special asigurarea continuității alimentării, îmbunătățindu-se de la an la an.

Principalele investiții din 2020 au vizat:

  • lucrări de modernizare la echipamente din 12 stații de transformare;
  • modernizări ale rețelei de joasă tensiune în 31 localități;
  • continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 98 de echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune;
  • modernizări, automatizări și integrări în SCADA la posturi de transformare din mun. Suceava.

Pentru anul în curs ne-am propus investiții de circa 59,3 milioane lei, cu 60% mai mari decât în anul precedent, pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice din județ, în principal pe aceleași categorii ca în 2020:

  • modernizarea stațiilor de transformare Vicov și Siret;
  • modernizări, automatizări și integrări în SCADA posturi de transformare din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Gura Humorului, Siret;
  • modernizări/înlocuiri transformatoare la 35 de posturi de transformare;
  • modernizări ale rețelei de joasă tensiune în 8 localități;
  • modernizarea a trei linii electrice aeriene de medie tensiune prin înlocuirea izolației;
  • extinderi de rețele de distribuție pentru alimentarea de noi consumatori.

Delgaz Grid a investit anul trecut în județele din zona Moldovei 281 milioane lei (58 milioane euro), cea mai mare parte pentru modernizarea sistemului de distribuție a energiei electrice. Pentru acest an a fost alocat pentru segmentul de electricitate un buget record de investiții, de 387 milioane lei, cu 38% mai mult decât în anul precedent.

Începând din anul 2005, compania a investit peste 2,9 miliarde lei (682 milioane euro) pentru modernizarea rețelelor de energie electrică din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Compania continuă să investească sume substanțiale, pentru perioada 2020-2023 fiind planificate investiţii de 1,14 miliarde lei (225 milioane euro), în principal pentru implementarea ADMS ( Advanced Distribution Management System – Sistem avansat de management a distribuției), SMART metering, modernizarea reţelelor aeriene şi a staţiilor de transformare, înlocuiri de transformatoare, racordarea de noi consumatori, precum şi pentru conformarea la cerinţele din standardul de performanţă.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.400 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.