Hartă interactivă care prezintă rata de incidență și restricțiile în vigoare în localități

Cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj au realizat o hartă interactivă care arată rata de incidență la nivelul fiecărei localități din România și restricțiile aflate în vigoare.

Așa cum se precizează într-un comunicat de presă al Universității Babeș Bolyai, harta a fost realizată de Școala de Științe Sociale a UBB, prin intermediul unei echipe de cercetători ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), datele fiind actualizate zilnic. Harta interactivă este realizată în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării .

„Proiectul se concentrează în primul rând asupra consecințelor economice ale pandemiei, respectiv asupra elaborării unor studii și analize privind perspectivele post-COVID-19 ale economiei românești. Pandemia reprezintă o perioadă de incertitudine și volatilitate ridicată, în care situația se poate schimba radical de la o zi la alta. Este de datoria noastră să monitorizăm atent și evoluția pandemiei, aceasta având consecințe economice semnificative chiar și pe termen foarte scurt” a declarat conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, decanul FSEGA.

Harta oferă în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Detalii puteți vizualiza AICI.

https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/?fbclid=IwAR2CjEQliF7WRiypKR8-w8hAyfqcxZnhcLYVoJiy0rEavq5v8FYnCT9Ry_E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.